Неизвестни галактики облъчват Вселената

космос

Неизвестен тип галактики е открит при изучаването на архива данни, събрани от радиотелескопа ALMA, става ясно от съобщение на международния екип учени от обсерваторията Atacama Large Millimeter Array (ALMA).

Мащабното изследване е проведено от специалистите от Токийския университет. Като анализирали големите масиви от данни, те са ги систематизирали по природата на фоновото инфрачервено лъчение. Учудващо идентифицирането е установило само 60% от източниците, а останалите 40% от общото фоново космическо лъчение имат неизвестна природа.

„Нямаме си и най-малка представа що за източници може да са това – казва Масами Оучи, един от авторите на изследването. – Може само да предполагаме, че това са неголеми галактики от неизвестен тип, изцяло скрити от прах. Резултатите от изследването ясно сочат съществуването на загадъчни астрономически обекти в различни части на Вселената. Ще се постараем да ги открием в хода на бъдещите наблюдения с ALMA.“

В хода на спектралния анализ са открити 133 много бледи обекта, в които учените разпознали галактики джуджета. Те били открити там, откъдето идвало фоновото инфрачервено лъчение.

Забележително е, че един от откритите източници се е оказал и най-бледият в историята на космическите наблюдения. Според изчисленията той е пет пъти по-блед от всеки друг откриван досега обект.

инфо: cosmos.actualno.com

Вижте още: 

LANIAKEA – ТАМ, КЪДЕТО СЕ НАМИРА НАШАТА ГАЛАКТИКА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.