Не можете да видите тази точка. Сериозно

7

Затворете лявото си око и се вгледайте в плюсчето (за да проработи този ефект, може да се наложи да се отдалечите от дисплея и/или да се приближите към него, както и леко да наклоните глава). Изведнъж точката вдясно изчезва.

Странно, нали?

Реално погледнато този трик разкрива точното местоположение на сляпото петно на вашето дясно око.

Виждаме света около нас, тъй като фоторецепторните клетки в нашите ретини преобразуват светлината в електрически сигнали, които впоследствие се изпращат към мозъка. На едно определено място обаче, където нервите и кръвоносните съдове се свързват с окото, тези клетки липсват.

Съответно – ако светлината, отскачаща от дадено изображение, достигне ретината ви в това конкретно място, вашият мозък просто ще запълни празнината на базата на минал опит или просто посредством някакво предположение какво всъщност се намира там. В случая с горния трик – нищо.

Вижте видеото по-долу за повече подробности и още страхотни зрителни илюзии.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Нова яростна полемика в Интернет: Какъв цвят са тези ягоди, снимани от японски професор?

ПЪЗЕЛ, който обърква потребителите. Можете ли да го разрешите?

Поредната оптична илюзия – открийте собственика на мечката

Невероятни оптични илюзии, които ще надхитрят мозъка ви

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Един коментар
  1. Martin Petkov 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.