Не поглеждайте надолу! Страшните стълби, които водят към Рая

Когато става дума за ужасяващи преходи, има едно място, където главозамайващата височина, неприятната височинна болест и коварните пътеки се съчетават, за да създадат толкова мъчително преживяване, че дестинацията трябва да е нещо наистина специално.

ЗА ЩАСТИЕ, СТАВА ДУМА ЗА МАЧУ ПИКЧУ И УСИЛИЕТО КАТЕГОРИЧНО СИ СТРУВА

Страшните стълби всъщност водят към Рая, към едно от най-невероятните места, които можете да видите и изживеете.

Ако си мислите, че надморската височина е единственото опасно нещо при посещението на древния изчезнал град, грешите. Само да стигнете дотам си е изпитание. Някои туристи предпочитат да предприемат

КЛАСИЧЕСКИЯ ПЕТДНЕВЕН ПРЕХОД ПО ПЪТЕКИТЕ НА ИНКИТЕ, КРИВОЛИЧЕЩИ ИЗ АНДИТЕ

Преходът е изтощителен и само 200 човека имат право да са на пътеката едновременно.

Тези, които предпочитат да пропуснат почти едноседмичната екскурзия и изберат да отидат направо в планината, трябва да знаят, че

НЯМА ПЪТИЩА ЗА АВТОМОБИЛИ
и ще трябва да се повозят на местния влак, който може да им предостави доста интересно изживяване.

За да посетите Мачу Пикчу трябва да закупите и пропуск от Института за култура в Палма де Армас, иначе няма да ви пуснат. Билетите се движат около $ 45 и е нужно да покажете паспорта си.

Когато пристигнете, вероятно ще забележите, че

ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ИЗГУБЕНИЯ ГРАД Е ЛИШЕНА ОТ ОБОЗНАЧЕНИЯ, КОИТО ДА ВИ НАСОЧАТ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА

Това не е случайно – тук е ролята на задължителния екскурзовод. Много от гостуващите групи решават да изберат водач преди пътуването си. Ако нямате – не е проблем. Има десетки, които чакат посетителите на входа. За услугата ще трябва да дадете от $ 350 до $ 500, но ако сте с група и цените здравето си, инвестицията си заслужава.

Morkadis

По-голямата част от туристите посещават Мачу Пикчу само за ден, но ако имате време за губене, ви препоръчваме да прекарате и поне една нощ в района, тъй като

НАЙ-ДОБРОТО ВРЕМЕ ДА ВИДИТЕ ИЗГУБЕНИЯ ГРАД Е РАНО СУТРИНТА

Вратите се отварят в 5:00 часа, но както може би се досещате, повечето хора няма да са там толкова рано. За да си осигурите възможно най-голям шанс да видите невероятните гледки, без присъствието на големи тълпи, би било добре да опитате да се измъкнете изпод завивките призори. Близкият до Мачу Пикчу хотел предлага чудесно място да прекарате нощта, а има и изобилие от къмпинги на разположение на тези, които търсят по-голяма близост с природата.

инфо: pateshestvenik.com

Вижте още:

Това са най-странните места в България, обвити в мистерии

17 странни факта за света около нас, които не са ви казвали в училище

Древното мистериозно изкуство

Снимки, които ще ви накарат да се замислите

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.