Някои от нас вече могат да активират новия дизайн на Facebook и т.нар. тъмен режим

Както може би знаете, от месеци насам Facebook работи активно върху мащабен редизайн на социалната мрежа.

Като цяло новият дизайн е по-изчистен. Премахната е емблематичната синя лента в горната част на платформата. Променени са иконите, които са с по-голям размер. Въведени са промени, които улесняват откриването и добавянето на приятели. Може да избирате два режима на фона – „светъл“ и „тъмен“.

Той вече е достъпен за някои (но не всички) потребители в България. 

Ако искате да проверите дали случайно не сте сред тях, отворете десктоп версията на Facebook и кликнете на стрелкичката в горната дясна част на екрана. Ще разполагате, евентуално, с опцията Switch To New Facebook.

Впоследствие, отново от същата стрелка, може да активирате и т.нар. тъмен режим (Dark Mode), който ще сложи край на яркия бял екран, блестящ в очите ви.

Деактивирането на функцията става от същото меню с избора на опцията Switch to Classic Facebook. По този начин ще разполагате с максимална свобода дали искате да работите с модерния или с класическия дизайн на профилите.

Към средата на 2020-а новият дизайн ще бъде активиран за всички по подразбиране.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Социалните мрежи захаросват и фалшифицират спомените ни

Най-големите лъжи във „Фейсбук“, с които избиваме комплекси

7 причини защо е трудно да изтриете профила си от Фейсбук

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.