Няколко дзен правила, които носят радост от живота

3Ако не искаме да си взимаме поука от събитията в нашия живот, нека поне да следваме тези дзен правила

Ситуациите сами подсказват какви са уроците ни по пътя на живота, но понякога не ги осъзнаваме веднага – затова нека следваме тези дзен правила.

Ако успеем да се придържаме към тях, то ние ще внесем много повече радост в ежедневието си, а сполуките ще ни преследват непрекъснато.

Съмнявате се?! Пробвайте и тогава отречете!

Любовта е даване. Ако очаквате да имате любов, дарявайте я – това е единственият начин да я получите.

Животът е в настоящето, не се гответе за неясното бъдеще, в което ще започнете да го живеете пълноценно. Направете го тук и сега! Това е дзен.

Въпросът с приемането е един от най-важните. Трябва да го сторим за себе си и за околните, така ще живеем далеч по-лесно и ще гледаме на нещата от по-интересна гледна точка. Това може само да ви обогати.

Дали ще медитирате или не, това е ваш избор, но погледнете на света с други очи – това е дзен!

Не давайте акъл на другите, бъдете осторожни само за личните си постъпки и поведение. Никой не се интересува от вашите насоки какви трябва да бъдат хората, вие също не приемайте такива.

Ако не си създавате сами проблеми, почти няма да имате такива. Някои са пристрастени към нагласата да бъдат недоволни, е, ако продължават така, нищо хубаво не ги очаква… Ето това, например, не е дзен!

Вие самите може да допълвате списъка с принципите, които дават поглед над нещата, носят удовлетворение и щастие. За да бъдете дзен, не е нужно да сте гуру, философ или мъдрец от висока класа, просто следвайте естествения поток на събитията.

Очаквайте всичко това да реди живота в цветни краски, да ви създава поводи за усмивки и да ви вдъхновява за по-духовни стремежи.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

8 НЕЩА, ОТ КОИТО ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ В ТЪРСЕНЕ НА ЩАСТИЕТО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.