Огледалото отразява, но и поглъща енергия

огледало

Огледалото е най-мистичната вещ в бита на прадедите

Служело е за талисман и за извършване на ритуали. Ако е вдлъбнато, фокусира слънчевите лъчи и пали кълчища и съчки за огъня. Нощем шаманите събирали роса с лунни огледала за своите жертвени блюда и церове.

Монголският учен Бямбин Ринчен твърди, че видял огледало, изработено от художника Занабазар (1635-1724). Насочено към светлина, в него се появявал образът на богинята Тара. Шедьоврите на този художник са две бронзови статуетки на бялата и на зелената Тара.

Огледала със загадъчни свойства има и в Китай, датирани към 206 г. пр.Хр. Руски, китайски и немски учени безуспешно опитвали да ги изучат.

Езотерични учени твърдят, че огледалото освен предмети отразява и енергии – космическа, човешка и от предмети. Затова с него трябва да се внимава. Отразената енергия може да помогне, но и да навреди. Космическата енергия например е силна и потиска човешката. Затова човек не бива да се оглежда, докато е на улицата, тогава може да прихване и лошата енергия от други хора.

Огледалото не само отразява, но и поглъща енергия. И понеже в него се оглеждат всякакви хора, лошата енергия вреди на по-слабите, потиска по-чувствителните. Затова всеки трябва да си има огледало и да се оглежда само когато се чувства добре и е весел.

Твърди се, че жените стареят по-бързо от мъжете, тъй като стоят по-дълго пред огледалото. Отразената собствена енергия уврежда аурата им.

Получава се интерференция, или наслагване на вълни. Затова колкото повече се оглеждаш, толкова повече сила губиш. Огледалото сякаш я изсмуква.

инфо: po-krasivi.net

Вижте още: 

ПОВЕРИЯ И СУЕВЕРИЯ СВЪРЗАНИ С ОГЛЕДАЛОТО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.