Поверия и суеверия свързани с огледалото

огледалоОгледалото е мистичен предмет и мнозина вярват, че е зареден с енергия. Около него има най-различни поверия и суеверия – едни по-разпространени, други – не съвсем. Вижте кои са най-разпространените поверия и суеверия с огледало.

Огледалото е предмет, който винаги е натоварван с мистични и магически сили. Едно го наричат тунел към друг свят, за други огледалото е врата, която може да се отваря в двете посоки. Както да пуска вас в друг свят, така и да пропуска сили от други измерения във вашия. Затова огледалото изисква специално отношение и уважение.

Поверия и суеверия за счупено огледало

Около счупеното огледало има най-много суеверия и поверия. Най-разпространеното е, че счупеното огледало носи 7 години нещастие (или нещастна любов). Според суеверието не трябва да се оглеждате в парченцата от счупено огледало, защото това ще ви донесе допълнително лош късмет.

Когато строшите огледало, задължително съберете парченцата с някаква кърпичка или плат, но никога не ги докосвайте с ръце. Опитайте се да отблъснете лошия късмет като си кажете наум или на глас, че счупеното огледало ще отнесе със себе си някой сериозен проблем. Използвайте силата на позитивното мислене. След това завържете парченцата в кърпа и ги изхвърлете колкото се може, по-скоро.
След това се се приберете и измийте лицето и ръцете си под течаща вода, като си мислите за позитиви неща.


Поверия и суеверия за оглеждане в огледалото

Никога не се оглеждайте в огледалото, когато сте тъжни или разплакани. Смята се, че огледалото ще улови енергията ви, ще я усили и при следващото оглеждане на човек, ще я върне към него. Това може да причини умора, отпадналост, дори болести.

Според най-разпространените суеверия, ако човек се усмихва на огледалото, това ще му донесе успехи и позитивни емоции.

Огледалото не бива да ви отразява, докато спите. От една страна се смята, че може да отнеме енергията ви и това ще е причина за умора, недоспиване, кошмари. Друго суеверие гласи, че огледалото може да пусне духове и други светове в съня ви и това да ви донесе семейни проблеми.

Според някои суеверия огледалото не бива да ви отразява в цял ръст, защото отнема от жизнената ви енергия.
Трябва да сте особено внимателни със старите огледала. Ако в тях се е оглеждал зъл човек, огледалото е запазило образа и енергията му и може да ги върне към вас. В такива ситуации имате 2 избора. Единият е да измиете огледалото със светена вода и да запалите свещ от църквата пред него за няколко минути. Според други подобно огледало не може да бъде „пречистено“ и трябва да се изхвърли.

Не бива да се оглеждате в огледало, съставено от няколко плоскости. То накъсва образа ви и според суеверията може да ви докара болести и проблеми.

Суеверия и поверия с огледалото и дома

Според Фън Шуй най-подходящото място за огледалото у дома е до входната врата. Така то спира негативната енергия да влиза в дома ви, а положителната да излиза.

Огледалото не бива да отразява входната врата, защото по този начин ще извежда енергията от дома ви, което може да донесе семейни проблеми.

Когато у дома ви има покойник, задължително покрийте огледалата с непрозрачен плат. В противен случай душата на покойника може да остане на този свят и да плаши членовете на семейството.

Morkadis

Сънища с огледало

Ако сънувате огледало, това е сигурен знак, че ще откриете голямата любов съвсем скоро. Ако пък ви се присъни счупено огледало, то със сигурност ви очакват беди и нещастия.

инфо: rozali.com

Вижте още: 

ПОВЕРИЯ ЗА СЧУПЕНИ ПРЕДМЕТИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.