Окото ви „играе“ понякога? Ето какво означва това

око

Сигурно ви се е случвало да ви „играе“ окото. Трепкането на окото , тиковете на клепача могат да бъдат кратки, но и със седмици …

Нюйоркския лекар Джоел С. Шуман за „Tech Insider“ обяснява, че причините за трептене на окото често са умората и стреса. Като причини се посочват още и преумора на очите, кофеин, алкохол, сухи очи, липса на някои хранителни вещества.

Това, което ви е необходимо, е повече спокойствие, достатъчно сън, повече разходки. А той препоръчва и медитация, бавно дишане и релаксация на мускулите.

Ако смятате, че проблемът е по-голям от този по подразбиране, който продължава ден-два, не губете време в търсене на решения в интернет, а посетете лекар.

С треперенето на окото са свързани и различни суеверия. Смята се, че ако окото ти трепери, това със сигурност означава нещо, а не е просто временен тик.

Според суеверията, ако ти трепери лявото око, в скоро време ще се случи нещо наистина неприятно, което ще те накара да плачеш дълго и безутешно.

Щастие

Но това важи само ако трепери долния клепач на лявото око. Това означава, че в скоро време ще ти се случи нещо хубаво.

Ако на жена й трепери горния клепач на лявото око, това предвещава скорошно предложение за брак, на което тя не трябва да отказва, ако не иска да страда след това.

Треперенето на дясното око се свързва с получаването на голямо богатство, особено в период на финансов недоимък. Ако на младо момиче, което отива на първа среща с новия си любим, му трепери дясното око, това означава, че я очаква разтърсваща любов.

Но ако на младо момиче, което отива на първа среща с нов мъж в живота си, му трепери лявото око, това ще доведе до скорошна раздяла с него.

Суеверия

За да неутрализира това суеверие и да се отърве от пророчеството за раздяла, момичето трябва да измие окото си със светена вода, когато се прибере вкъщи.

За да се отървете от неприятните предстоящи събития, свързани с треперене на окото, трябва да потъркате двете се очи едновременно и след това три пъти да ги прекръстите едно по едно.

Morkadis

Ако на мъж му трепери дясното око, когато отива на любовна среща, това предвещава успехи за него на любовния фронт. Но ако трепери лявото му око, когато е решил да се види със стара любов, това предвещава, че ще се случат неприятности, свързани със сегашната му любима.

Ако на човек му предстои важно събитие от живота му, свързано с финанси, и лявото му око започне да трепери, това означава, че се задават неприятности.

Ако дясното ви око започне да трепери, когато видите човек, с когото току-що сте се запознали, това означава, че той може да ви донесе успех в живота. Ако обаче затрепери лявото ви око, е добре да избягвате компанията на този човек.

инфо: pik.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.