Отговорете на тези 6 въпроса и ще откриете житейската си мисия

щастие

Със сигурност всеки човек поне веднъж се е питал какъв е смисълът на живота, а истината е, че еднозначен отговор няма. Мисията ни зависи само от личната ни гледна точка и личните ни желания.

В галерията ни може да видите 6 въпроса, на които всеки трябва да отговори, за да разберете кое ще му доставя най-голямо удоволствие. Така ще оформи най-голямата и важна цел в своя живот.

Благодарение на тези въпроси ще може да изясните основните принципи, чието спазване ще ви направи щастливи.

След като разберете отговора, остава само да сте по-решителни и да действате по изпълнението на желанията си.

Няма да се почувствате удовлетворени, ако разберете какво наистина искате от живота, а и ако се постараете да го изпълните.

1. За какво бихте се жертвали, без да се замислите?

Помислете кое е това, за което бихте се жертвали без никакви условия. Дали е семейството, някакво постижение или идеология? Кое е това, в което вярвате, без да изпитвате съмнения и нямате нужда от доказателства, за да знаете, че е значимо за вас. Именно това е основната сфера, към която трябва да се стремите.

2. Къде се виждате след 5 години?

Не се съобразявайте с настоящите обстоятелства, а пуснете въображението си на свобода и си представете какъв би бил животът ви след 5 години. Представите си, че настоящите проблеми и ограничения не съществуват, а може да имате всичко, което си пожелаете от света.Това ще ви помогне да определите най-голямата си мечта.

3. Какво щяхте да направите, ако не изпитвахте страх?

Много хора дори не опитват да реализират мечтите си, защото се парализират от страх при мисълта какво може да се случи. Страхът ни кара да виждаме бъдещето си предимно в черни краски и да не предприемаме нищо различно. Но стоенето в зоната на комфорт нито ще реализира целите ни, нито ще ни освободи от страховете. Затова си представете какво бихте предприели, ако бяхте по-смел човек. Именно това са действията, които трябва да направите.

4. Какво щяхте да направите, ако бяхте убедени, че няма да се провалите?

Страхът от провал също може да стопира развитието ни. Той може да се дължи на предразсъдъците, създадени от обществото, както и на факта, че се занимавате с нещо иновативно. Затова представете си, че сте по-уверени в себе си и уменията си, представете си, че няма никакъв риск и си задайте въпроса с какво щях да се занимавам.

5. Кои са най-големите ви таланти?

Morkadis

Помислете също за какво се гордеете, че сте направили сами и за какво най-често получавате комплименти от околните. Това са вашите най-големи таланти, които трябва да използвате. Помислете какво във вашия характер и умения впечатлява околните и му посветете цялото си време.

6. Какво бихте правили отново и отново, дори да не ви плащат?

И на последно място, представете си, че нямате нужда от пари и ще работите безплатно. На какво бихте се посветили? Представете си, че разполагате с цялото си време и може да го посветите на нещо, което наистина искате. Какво ще ви накара да се чувствате удовлетворени и полезни, какво мислите, че е най-доброто, което може да предложите. Това ще ви покаже коя е вашата работа мечта.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

6 невероятни експеримента, които показват, че никой не познава себе си напълно

Пет начина да развием увереност в себе си

10 факта, които ще ни помогнат да опознаем себе си по-добре

Все повече хора страдат от черофобия – страх от щастието

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.