Откриха останки на мезозавър на 150 млн. години

мезозавър 1Останки на мезозавър на възраст около 150 милиона години беше открит в една от реките на Ямало-Ненецкия автономен окръг от членовете на риболовния клуб „Дивият север“ по време на плаване, съобщи ИТАР-ТАСС. Сега с представители на Уралското отделение на Руската академия на науките /РАН/ се решава въпросът дали фосилът на древното животно да бъдат изваден от водата.

Рибарите открили праисторическото чудовище в реката, когато лодката почти се ударила в него. Московски учени по изпратените им снимки са определили, че това е мезозавър, чиято възраст се изчислява на около 150 милиона години.

Мезозаврите са измрели влечуги, живели през ранния пермски период в Южна Африка,Южна Америка и Антарктида. Те са най-древните от известните водни влечуги. Били са относително малки по размер – на дължина са достигали до един метър, а дългата им опашка им е помагала да се движат във водата. Мезозаврите са се хранили с риба, улавяйки я с челюсти с много на брой остри зъби. Животните са се хранили във водата, а на брега са снасяли яйцата си.

инфо: bta.bg

Вижте още: 

УДИВИТЕЛНИ РИСУНКИ ВЪРХУ КАМЪНИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ ЧОВЕКЪТ Е ЯЗДИЛ ДИНОЗАВРИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.