Пет наистина болни хора, озовали се на свобода

Колкото и да ни се иска да е така, не винаги правосъдната система действа по възможно най-перфектен начин. Напротив – в не малко случаи, бихме могли да се запитаме, дали тя изобщо действа.

За съжаление, понякога се случва така, че законът не е достатъчно строг към хора, които го заслужават. Често иначе големи престъпници използват различни вратички или технически детайли, за да си издействат излизане на свобода. Въпреки че са опасни за обществото.

В следния материал ще ви дадем примери за петима крайно опасни престъпници, които въпреки тежестта на своите престъпления, са се оказали на свобода.

Винс Ли

3

През 2008 година Винс Ли – роден в Китай, но емигрирал в Канада, се качва на автобус и сяда до младия Тим МакЛийн. Докато МакЛийн си почива, сложил слушалки на ушите си, Ли вади огромен нож и започва да пронизва седящия до него МакЛийн в областта на гърлото и гърдите. Останалите пътници напускат ужасени автобуса. Междувременно Винс Ли отрязва главата на Тим МакЛийн и започва да яде от плътта му.

В момента Винс Ли е на свобода. Тъй като той е обявен за психично болен, Ли не подлежи на наказателна отговорност. Вместо това е пратен в лудница, откъдето обаче е изписан, след като е преценено, че вече не представлява опасност за обществото.

Днес контролът над Винс Ли е напълно преустановен. Никой дори не проверява, дали той редовно приема лекарствата си. Или иначе казано – съвсем скоро в Канада може да има нов случай, подобен на този с Тим МакЛийн.

Карл Танцлер

4

Карл Танцлер е германски лекар, практикуващ в САЩ, който се влюбва в своя пациентка, болна от туберкулоза. По онова време туберкулозата е често фатално заболяване, поради което младата Елена де Хойос губи живота си.

Преди това обаче Танцлер се влюбва лудо в нея, поради което той стига до крайности. След като Де Хойос е погребана, лудият лекар вади тялото й от гроба и го пренася в дома си. Увива го в гипс и живее с него в продължение на цели 7 години, преди да бъде забелязан да танцува с трупа през прозореца.

Съдът обаче не може да стори нищо, тъй като давността на престъплението е изтекла. Иначе казано – въпреки откаченото си поведение и поругаването на тялото, Танцлер е пуснат на свобода.

Педро Лопес

5

Morkadis

Педро Лопес е доказателство, че правосъдната система в Южна Америка може да бъде отчайващо неработеща. Въпреки че признава за убийството и изнасилването на 300 души, Лопес е пуснат на свобода.

Има нещо още по-гнусно в цялата история – предпочитанията на Лопес са към малки момичета на възраст между 9 и 12 години. Жертвите си той хвърлял в масов гроб, изпълнен с трупове и кости. Педро Лопес е арестуван в Еквадор през 1980 година, като той признава за престъпленията си. Полицията дори открива масовия гроб, който той използва.

В последствие психопатът е осъден на 16 години затвор, но е пуснат за добро поведение. Все пак е изпратен в лудница в Колумбия, но след само три години е пуснат и оттам, след като е преценено, че вече не представлява опасност за другите.

В момента Лопес е търсен за ново убийство, но все още не може да бъде намерен от властите. Не се знае и дали изобщо е сред живите.

Карла Хомолка

6

Карла Хомолка е една от най-известните жени-убийци на територията на Канада. Тя убива в тандем с бившия си съпруг Пол Бернардо, който и в момента е в затвора. Двамата признават за убийство и изнасилване на поне три жени, но се вярва, че бройката е по-голяма.

Още по-лошото е, че една от жертвите на Хомолка е нейната собствена сестра. Тя я дрогира и я “подарява” на своя съпруг като подарък за сватбата им. В последствие участва в нейното изнасилване и убийство, като всичко запечатва на лента. Двамата продължават да правят това и с други млади момичета.

Хомолка успява да отърве доживотната присъда, след като се съгласява да се признае за виновна и да свидетелства срещу съпруга си. Така тя получава само 12 години зад решетките.

Карла излиза на свобода през 2005 година, като днес тя отново е женена и има три деца. След като от училището на децата й научават истинската й самоличност, всички се обявяват против нейното присъствие там.

Исей Сагава

7

През 1981 година Исей Сагава кани своя състудентка в апартамента си в Париж и я прострелва в гърлото. След това той използва остър нож и я реже на парчета, започвайки да яде от плътта й. Междувременно Сагава започва и да извършва сексуални действия с трупа на младата жена. Арестуван е, докато опитва да изхвърли останките на жертвата си в езерото.

Френският съд определя, че Сагава е луд, поради което той не може да носи съдебна отговорност. Екстрадиран е обратно в Япония. Тъй като обаче съдът във Франция отказва да сподели и документите по делото, вярвайки че делото е приключено, практически японският съд няма какво да използва срещу канибала. При което той просто е пуснат на свобода.

Не само, че Сагава е пуснат на свобода, но той дори се превръща в знаменитост в родината си, започвайки да дава интервю след интервю. Дори обявява, че планира отново да извърши убийство. “Няма спор, че отново искам да консумирам човешко месо. То е ужасно вкусно”, споделя той в интервю.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.