Планината Вотоваара – „портал към друг свят“

Снимка: pochivkablitz.bg

Някои я свързват с мистериозната древна
цивилизация Хиперборея

Сред многобройните езера и гъсти гори в централна Карелия се губи мистериозната планина Вотоваара. Поради отдалечеността си тя не е включена в списъка на популярните туристически маршрути, но всяка година има все повече желаещи да посетят това уникално място.

Мнозина я смятат за едно от най-мистичните места в Русия, място със силна енергея и я наричат ​​карелския „Стоунхендж“. Някои дори я свързват с мистериозната древна цивилизация Хиперборея.

Снимка: pochivkablitz.bg

На върха й (417 метра над морското равнище), на площ от около шест квадратни километра, има около 1600 камъка (сеиди), положени в някакъв тайнствен ред, голям брой мегалити, светилища, олтари, каменен басейн и стълбище към небето от 13 стъпала.

Мненията на учените за произхода на този природен паметник са разделени. Някои вярват, че това е древен култов комплекс, други смятат, че това са следи от ледници и земетресения.

Снимка: pochivkablitz.bg

Суеверните хора смятат Воттоваара за място на концентрация на зли сили и мост към друг свят. Според екстрасенсите това място има висока енергия.

Воттоваара е покрита с много легенди и слухове. Някой тук видял НЛО, духове, чул странни звуци. На някои часовниците спирали, имало неизправност на електронното оборудване, възникват здравословни проблеми.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Пирамидите на Голод в Русия

Вижте най-страшните летища в Русия!

Лешукония е най-дивото място в Русия, където законите не работят

Места в Русия, свързани с мистична сила

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.