Племето, в което черпят гостите със секс

pixabay.com

В областите Кунене и Омусати в Северна Намибия живеят полуномадските народи овахимба и овазимба. При тях е обичайно жените да се занимават с дейности като доене на кравите и отглеждане на децата докато мъжете ходят на лов и понякога отсъстват за много дълго време.

С численост над 50 000 души, химба са полигамно племе, в което момичетата се омъжват за партньори мъже, избрани от бащите им, когато стигнат пубертета, пише pulse.ng.

pixabay.com

Голяма част от тяхната култура се е запазила въпреки западното влияние.

Една от традициите им е правилото „мъжът е на първо място“. Жената има слабо или никакво мнение при вземанието на решения. На първо място е подчинението към изискванията на съпруга.

pixabay.com

„Когато гост почука на вратата, мъжът показва своето одобрение и удоволствие от това, че вижда госта си, с обичая „окужеписа омуказенду“ – жената се дава на госта да спи с нея докато съпругът спи в друга стая. В случай, че няма друга свободна стая, съпругът спи отвън“, посочва „Гардиън“.

Това намалява ревността и укрепва връзката.

pixabay.com

Друга традиция, устояла на времето, е правилото „къпането е забранено“. Вместо да се изкъпят, жените си правят „опушваща баня“ и слагат ароматна смола по кожата. Те са водени от вярването, че червеният цвят символизира земята и кръвта. Тяхната червена кожа е нещото, което ги прави уникални. Червеният цвят е паста, направена от насекоми и растения, и функцията ѝ е да пази кожата от парещото пустинно слънце и ухапвания от насекоми.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Обезобразените жрици на смъртта от племето мурси ще ви ужасят

Племето чероки – история и култура

Последните племена на планетата, които могат да ви изядат или принесат в жертва

Хората от това племе почти не спят – сънят бил вреден за здравето (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.