Подводен парк в Австрия

За да се разходите в този парк, вероятно ще ви трябват плавници и подводни очила, пише А Plus.

Всяка година един парк в полите на планината Хошваб се превръща в огромен басейн, като всички негови пътеки и пейки се озовават под вода. Не се притеснявайте, казва фотографът Марк Хенауер, това не е катаклизъм, а необикновен природен феномен, предизвикан от разтопяващия се сняг. Именно той увеличава нивото на езерото през пролетта.


През “сухата” част от годината, мястото притежава всички характерни черти за един парк – алеи за разходка, красиви цветя, храстчета и тревисти полянки. Всичко това съществува до момента, в който топлата пролет започва да разтопява снеговете на Хохшваб и стичащите се потоци наводняват тази територия и я превръщат в красиво езеро. То достига максимална дълбочина от 12м. през средата на май и до края на юни, когато е най-красиво. Всичко се изгубва под кристалните му води, които започват да намаляват през юли.

Всяка пролет този парк се превръща в едно магично подводно място.

2

Разположен до смарагдовите води на Зеленото езеро, този парк е целогодишна туристическа атракция.

3

Щом снегът от планината Хохшваб обаче започне да се топи, прекрасният парк се озовава под вода.

4

Средното ниво на езерото е едва 1-2 метра за площ от 2000 кв м. През месец май обаче то достига дълбочина 10-12 и покрива 4000 кв м.

1

Според фотографа Марк Хенауер чувството да плуваш сред подводен парк е магично, а гледката – невероятно. Това е нещо, което предлагат единствено тропическите морета.

1

„Под водата се докосваме до един магичен свят. Слънцето създава фантастични светлинни лъчи. Започвате да си мислите, че сънувате и че всеки момент от някъде ще изкочат гоблини“, казва Хенауер.

3

Morkadis

Този невероятен феномен трае единствено 3-4 седмици през пролетта. Хенауер твърди, че е прекарал 1 седмица на мястото, за да направи тези снимки.

4

Невероятните снимки на Зеленото езеро в Австрия донесоха трето място на Хенауер в съревнованието 2014 National Geographic Travel. За да видите още негови творби, посетете неговия фейсбук профил или официалната му страница.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

КРАСОТАТА НА ПЛИТВИШКИТЕ ЕЗЕРА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.