Позата на седене издава някои черти на характера

Позата на човека разкрива много особености на характера му. Така например сдържаните и плахи хора се познават дори само по положението на ръцете или на главата. Комуникационният експерт Паул Вацлавик е обобщил това прозрение в известния цитат: „Не може да не комуникираш.“

Така дори начинът, по който седите, говори нещичко за вас. Според някои психолози позата, която заемат краката ви при седене, издава много черти на характера. Разбира се, това трябва да става несъзнателно. Дали твърдението е вярно? Можете сами да се уверите въз основа на следните примери:

Със събрани колене

Ако внимателно събирате краката си, когато сядате, вие сте хора на разума. Умни сте и искате да постигнете много в живота си, като обикновено грижливо набелязвате целите си. Когато сте вън от вкъщи, сте по-скоро сдържани и отчасти напрегнати. Истински се отпускате само в средата на близки и приятели.

С кръстосани в областта на коленете крака

Ако си кръстосвате краката, когато сядате, за вас се отнася точно обратното. Защото кръстосаните в областта на коленете крака говорят за човек, който слуша сърцето си. Такива импулсивни хора постоянно имат нови идеи и искат веднага да ги осъществят на дело.  Нова работа, нов външен вид – с мечтатели като вас никога не е скучно!

С леко разкрачени крака

Както издава и положението на краката, тези хора обикновено водят доста безгрижен живот. Предпочитат да прекарват свободното си време сред природата или в семеен и приятелски кръг, вместо в претъпкани търговски центрове или клубове. И докато околните се учудват на хаоса, сред който живеят, те знаят точното място на всяка своя вещ и с лекота я намират. Защото зад този безпорядък се крие логична система, очевидна единствено за самите тях.

С кръстосани в областта на глезените крака

В общи линии същото се отнася и за хората, които кръстосват краката си в областта на глезените. Това отпуснато положение на тялото говори и за начина, по който гледат на живота. Те предпочитат да си затварят очите за проблемите и обичат да се срещат с нови хора. Но понякога тяхната общителност може да им изиграе лоша шега, защото често говорят без да се замислят и рискуват да изтърсят нещо, което да обиди отсрещния.

С прибрани настрани крака

Ако тенденциозно прибирате краката си встрани, когато сядате, според психолозите сте от хората, които не си дават много зор. По принцип се отнасяте лежерно към нещата от живота. Смятате за безсмислено да градите планове за бъдещето, защото винаги се стремите към някаква по-голяма цел, често без самите вие да знаете каква точно. За вас е много важно да изглеждате добре и да правите благоприятно впечатление на околните.

С крак, преметнат върху бедрото на другия под прав ъгъл

Да, има хора, които заемат тази на пръв поглед крайно неудобна поза. Те си падат малко особняци. Ако и вие сте от тези редки случаи, значи предпочитате собствената си компания пред тази са всеки друг, защото сте си самодостатъчни. Обикновено такива хора упражняват творческа професия – писатели, преводачи, редактори, художници, – все самотни занаяти. Имат силно развито чувство за отговорност и реагират остро на всяка несправедливост.

Morkadis

източник: obekti.bg

Вижте още:

Навиците, които издават нашия характер

4 типа нарцистично поведение, които издават неуверената личност

Ето какво издават за характера пръстите на краката

Езикът на тялото: дребните жестове, които издават много

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.