Потвърдено: хората поглъщат емоционална енергия

мисъл

Случвало ли ви се е да сте с човек, за когото имате усещането, че сякаш ви краде от енергията? „Всичко е енергия“ е една от основните аксиоми в науката и на човечеството не е непознато енергийното преобразуване.

Интересно изследване е проведено в университета в Билефелд, Германия. Резултатите от него сочат, че растенията могат да поглъщат енергия от други растения. За това разказва Оливия Бедер-Ли, лекар и изследовател в сферата на биоенергетиката.

Изследването било проведено върху едноклетъчни морски водорасли – Chlamydomonas reinhardtii. Учените открили, че освен от фотосинтеза, водораслите получават енергия от алтернативен енергиен източник. Най-вероятно този източник на енергия идвал от друг вид морски водорасли. За резултатите от това откритие пише немският биолог Олаф Крюзе в Naturesite.com.

Според Бедер-Ли телата ни приличат на гъби, абсорбиращи енергията, която се вихри около нас. Според нея това може да се докаже лесно чрез хората, които се чувстват зле, когато се намират в определена група от себеподобни, „препълнена“ от различните индивидуални енергии и емоции.

Човешкото тяло много прилича на изследваното водорасло. Вие също смучете и поглъщате енергия, за да нахраните емоционалното си тяло. В този процес клетките работят на пълни обороти, рязко скача производството на кортизол. Наблюдава се процес на катаболизъм, разяснява медичката. Катаболизъм (от гръцки ката = надолу и балеин = изхвърлям) е комплекс от метаболитни пътища, който разгражда молекулите на малки части като освобождава енергия.

Ето защо в голяма група хора, събрани на едно място, някои по-сензитивни представители на човешкия род могат бързо да променят настроението си. Те могат да са изнервени, затворени, сърдити, тревожни и печални, но също така да са превъзбудени, еуфорични, оптимистично настроени и усмихнати.

Бедер-Ли смята, че през вековете, в хода на еволюцията, човекът е загубил онази връзка с природата, при която енергийният обмен би могъл да даде огромни ползи.

В крайна сметка духът е енергия и това, което наричаме „свръхестествено“, не е нищо друго освен проява на различни видове енергии. Този факт е бил известен на древните култури и цивилизации от всички континенти, но науката е решила да го пренебрегне. Малцина са тези, които се осмеляват да изследват този феномен. Повечето от учените не се занимават с изучаването на човешките енергии поради страха от критика или игнориране от страна на научната гилдия.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.