Появиха се първите снимки на легендарното чудовище чупакабра

1

Туристи в Пуерто Рико показаха първите снимки на на Ел чупакабрас – легендарното чудовище, за което се смята, че е нападало животни и ги обезобразява.

Легендата за Чупакабра тръгва именно от Пуерто Рико, а името му идва от обезобразяването на първите му жертви – козите. Освен тях то е нападало и крави, като не ги изяждало, а само изпивало кръвта им.

От заснетите кадри се вижда как неизвестното същество, че скита из пустинната част на острова. Клипът ясно показва, че създанието ходи на два краката, но главата му е наведена.

Странният човек-звяр се скрива зад голям храст, а след това камерата показва пустошта наоколо. Заради лошото качество на записа обаче не всички смятат, че той е истински.

Докато не се види ясна картина, на всеки ще му е трудно да повярва, че това е Чупакабра, заявяват от научните среди.

Чупакабра, или убиецът на кози, както се превежда името му, тероризира Пуерто Рико от 20 години. Първи за неговото съществуване съобщават двама фермери, които се оплакват пред властите за системното убиване на кози и овце.

Те добавят, че животното е със необикновено поведение, тъй като не изяжда животните, а само изпива кръвта им. Странно е и че по телата на животните не са открити следи от съпротива – те са се оставили да бъдат убити.

В средата на 90-те се появяват и първите описания на кръвожадното чудовище. Една свидетелка казва, че тялото му е комбинация между телата на куче, гризач и влечуго.

Други обаче описват чудовището като огромен койот без косми, а трети – като куче с мускулести крака и изпъкнали червени очи.

През годините Чупакабра не е нападал хора, а единствено животни, като изпивал кръвта им до капка. Някои от жертвите му обаче са намерени обезобразени и с липсващи репродуктивни органи.

Най-разпространената версия е, че животното е вампир, а от факта, че животните не се борят за живота си, се смята, че то може да ги хипнотизира.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.