Прабабите ни наричали демоните „навлеци”

призрак

Експерти по невъплътените същества – призраци и духове, обясняват, че те обитават българските земи от дълбока древност. Нашите прабаби и дядовци са ги наричали „навлеци“, защото неканени се самонастанявали в дадена къща и после вгорчавали живота на стопаните й.

Според голяма част от учените в паранормалната сфера полтъргайстът е разумна енергия, душа, която не е могла да премине в отвъдното поради предизвикана смърт. След нея най-често на покойника не е отслужена панихида или ритуално погребение.

Немските народи пък наричали пакостливите призраци елфи. По-ново название е „полтъргайст“, което в превод означава „пакостлив, потропващ дух”.

Окултната наука пояснява, че тези създания всъщност са вид призраци. Те обаче се различават от обикновените „бродници“ по способността си да се материализират в триизмерното пространство. Често след появата им в домовете се вижда нещо, подобно на „ектоплазма“.

Експерименти на Запад показали, че котки и кучета наистина ги усещат благодарение на особеност в зрението, което обхваща светлинен спектър извън човешкото възприятие. Слухът и обонянието на четириногите също им помага да локализират по-лесно невидимото за нас присъствие.

От гледна точка на християнството проявата на полтъргайст всъщност е проява на демонична сила. Нейната цел е да всява хаос и страх сред човеците. Има теория, според която тази тъмна сила се храни от биополето на обитателите. Когато те се страхуват, отделят повече енергия, която лакомо се поглъща от Нещото.

Най-известният полтъргайст у нас е съществото, наречено Кики. След 1990 г. то се засели в дома на дете от Пловдив и общуваше с потропвания – две за „да“ и едно за „не“.

инфо: retro.bg

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.