Правилата, по които живее кралското семейство

1

Вероятно всички сме на мнение, че щом си кралска особа животът е лесен. Оказва се, че членовете на кралското семейство се ръководят от стотици правила, някои от които водят началото си векове назад. Именно дългогодишната традиция е причина те да са валидни и днес.

Преди време д-р Кейт Уилямс, историк, споледи пред BBC, че средновековните монарси са вярвали, че „са божествено предопределени да управляват от името на Бога“ и оттогава насетне британските управници се опитват всячески да формулират именно този начин на управление.

Оказва се, че съществуват редица правила за всяка сфера от живота на кралските особи. От консумацията на снакс в Бъкингамския дворец до какви бордови игри може да се играят, има много неща за научаване, когато статусът ти в живота е дар от Бога.

Членовете на кралското семейство спазват правила по отношение на храненето, гласуването и т.н. Споделяме с вас някои от тези правила:

Не люпете семки в двореца!

2

Ако се окажете в Бъкингамския дворец, препоръчваме ви да не посягате към пакетче семки. Кралицата е забранила тази практика на територията на двореца. Казват, че била истински „раздразнена“, когато забелязала няколко полицаи да люпят семки по време на посещението й през 2013 година.

Кралското семейство не бива да гласува!

3

Смята се, че това е противоконституционен акт. По закон всеки гражданин на Англия може да гласува, в това число и членовото на кралското семейство.

Забранено е на кралските особи да играят Монополи (Наистина!)

4

Отново законите в страната не го забраняват, но преди години принц Андрю забранява на членовете на кралското семейство да играят тази бордова игра.

Кралското семейство не бива да работи

Morkadis

Членовете на кралското семейство разполагат с доста удобства. На тях не им е позволено да работят срещу заплата. Вместо това са окуражавани да участват в различни обществени прояви. Например могат да са доброволци или да се занимават с благотворителност.

Гарваните са високо ценени

5

В началото на 17 в. Чарлз II обявява, че 6 гарвана задължително трябва да присъстват в кулата на Лондон. Легенда гласи, ако там няма гарвани, кулата и кралството ще паднат.

Винаги прави това, което прави кралицата

Ако някой ден, дай Боже, ви поканят на вечеря с кралски особи… позволете на Нейно величество кралицата да води.

Ако кралицата стане, и вие станете

6

Изхвърлете кожените палта с косъм! Не ставайте част от кралското семейство, ако сте почитатели на кожените стоки с косъм. Закон от 1137 година забранява на кралските особи да носят кожа. 866 години по-късно, през 2003 година, производството на кожени изделия с косъм е забранено в цяла Англия.

инфо: profit.bg

Вижте още: 

ЛЮБОВНИТЕ ИСТОРИИ НА АРИСТОКРАЦИЯТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.