Предупредителни знаци, че сте в лоша компания

приятели

Хората, с които се обграждате, могат да повлияят на вашето настроение, начина, по който прекарвате времето си и на гледната ви точка за света. Понякога те могат да променят дори начина, по който възприемате себе си. За това трябва да бъдете изключително внимателни с компанията, с която общуваме.

Приятелите и колегите, които искат да постигнете велики неща, са тези, които ви окуражават и ви помагат да бъдете най-доброто си Аз. Те ви вдъхновяват да си поставяте амбициозни цели и да вярвате в себе си.

Живота на всеки човек обаче има и други хора, които постоянно се оплакват, гледат на всичко през негативна призма и винаги имат оправдание, за собствените си грешки. Дори да не вземате участие в техните лоши решения, те пак могат да създадат големи проблеми за вас. Иначе казано, тези хора са лоша компания.

Това са 12 типа хора, които трябва да избягвате:

1. Паразитът

Това е човек, който на пръв поглед ви се възхищава и подкрепя, но всъщност търси начин да се спечели вашето доверие и да се възползва от вашите контакти и възможности. Целта е един ден той да ви измести от вашата позиция, вместо да направи нужното, за да достигне до нея сам.

2. Егоистът

Това е колегата или приятелят, който ви търси, само когато е удобно за него и когато иска нещо от вас. Връзките ви с другите хора никога не трябва да бъдат толкова едностранни. Не си губете времето с опортюнисти.

3. Приятелят, който никога не забравя конфликтите от миналото

Този човек просто е неспособен да забравя и да прощава. Той таи прикрита ненавист към вас и чака удобен момент, за да си отмъсти за нещо, с което сте го наранили в миналото. Ако не сте безгрешен(а вие определено не сте), то не можете да си позволите да имате такъв човек във вашия живот.

4. Приятелят, който не спазва обещанията си

Той постоянно дава обещания и рядко ги спазва. Този човек да спечели вашето доверие, като ви казва това, което искате да чуете, но след това прави това, което така или иначе си е намислил. Не възможно да изградите здрави отношения с човек, който не държи на думата си.

5. Съдникът

Тези хора има мнение за всеки и всичко. Те вярват, че умеят да „разчитат“ характера на останалите, но обикновено техните оценки важат в по-голяма степен за самите тях, отколкото за човека, когото коментират. С течение на времето те ще започнат говорят по същия начин и за вас.

Morkadis

6. Лъжецът

Това е човек, който многократно ви е лъгал и предавал вашето доверие. Независимо дали той го е правил, за да защити себе си, или това просто му е навик, не може да разчитате на неговата почтеност или дори на способността му да каже нещо, което да е близко до истината.

7. Приятелят, който винаги е негативен

Всички от време на време се отдаваме на негативни емоции и самосъжаление, но когато някои постоянно критикува и обвинява останалите, неговият негативизъм се пренася и в хората, с които общува. Постоянната негативност не води до нищо добро.

8. Завистливият приятел

Той непрекъснато ви завижда за това, което имате и правите. Има голяма разлика между това да се възхищавате на някого и да му завиждате. Този човек може да ви накара да се чувствате зле и виновни за постижения и преживявания, които трябва да ви правят щастливи. Завистта е една от най-лочите черти на токсичните хора.

9. Манипулаторът

Някои хора имат способността да карат другите да правят това, което те искат. Те ще се държат добре с вас, когато имат нужда от нещо, и ще ви накарат да се чувствате ужасно, ако не им осигурите това, което са поискали. Ако постоянно правите неща, които не искате, най-вероятно сте жертва на манипулация.

10. Приятелят, който не спира да ви натяква за вашето минало

Хората във вашия живот трябва да са готови да ви дадат нужното разбиране , когато направите погрешна стъпка, а не да ви натякват отново и отново всяка грешка, която някога сте правили. Никой не иска непрекъснато да му бъдат напомняни неговите провали.

11. Приятелят, който ви оказва лошо влияние

Този човек ви кара да правите избори, за които по-късно съжалявате, и ви поставя в неблагоприятни ситуации, които понякога оставят дълготрайни негативни последици. Не го бъркайте с човека, който ви помага да учите нови неща и да се развивате. Разликата между двамата се крие в това, че единият ви кара да се чувствате напрегнат, притеснен, объркан и разтревожен.

12. Приятелят, който никога не ви подкрепя

Хората в живота ви трябва да ви приемат такива, каквито сте. Те не се интересуват от вашите цели и не са до вас, когато имате най-много нужда от тях. Придържайте се към хората, които ви насърчават да правите велики неща и празнуват заедно с вас най-големите ви постижения.

инфо: manager.bg

Вижте още: 

Защо трием приятели във Facebook

Ако смятате, че останалите хората имат повече приятели от вас, вероятно грешите

10 причини защо приятелите ни намаляват с годините

14 знака, че приятелите ви всъщност ви вредят

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.