Ако смятате, че останалите хората имат повече приятели от вас, вероятно грешите

приятели

Екип от учени са изследвали над 1000 студенти, за да установят колко близки приятели са имали в гимназията и колко смятат, че другите имат през първата си година в университета. Резултатите са показали, че повечето са смятали, че са били по-малко популярни от останалите.

Средно, първокурсниците са потвърдили, че имат 3.63 близки приятели, докато са смятали, че другите първокурсници са имали средно по 4.15 приятели. В допълнение, много студенти са вярвали, че другите  са прекарвали повече време в социализиране.

Учените са установили също, че студентите, които са мислели, че техните съученици са имали повече приятели от тях, са смятали също така, че имат по-ниски нива от удовлетвореност от живота си. След няколко години същите студенти, които а смятали, че имат по-малко приятели от съкурсниците си, са развили повече приятелства в сравнение с останалите участници в изследването.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

14 знака, че приятелите ви всъщност ви вредят

Разпознайте ги: Половината ви приятели не са ви приятели!

Защо трием приятели във Facebook 

Приятелите имат сходно ДНК

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.