Ако смятате, че останалите хората имат повече приятели от вас, вероятно грешите

приятели

Екип от учени са изследвали над 1000 студенти, за да установят колко близки приятели са имали в гимназията и колко смятат, че другите имат през първата си година в университета. Резултатите са показали, че повечето са смятали, че са били по-малко популярни от останалите.

Средно, първокурсниците са потвърдили, че имат 3.63 близки приятели, докато са смятали, че другите първокурсници са имали средно по 4.15 приятели. В допълнение, много студенти са вярвали, че другите  са прекарвали повече време в социализиране.

Учените са установили също, че студентите, които са мислели, че техните съученици са имали повече приятели от тях, са смятали също така, че имат по-ниски нива от удовлетвореност от живота си. След няколко години същите студенти, които а смятали, че имат по-малко приятели от съкурсниците си, са развили повече приятелства в сравнение с останалите участници в изследването.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

14 знака, че приятелите ви всъщност ви вредят

Разпознайте ги: Половината ви приятели не са ви приятели!

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

Защо трием приятели във Facebook 

Приятелите имат сходно ДНК

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.