През 2050 г. температурата може да достигне 50 градуса

heatПороите през тази година оставиха без жилища и прехрана стотици хора и отнеха животи. Това обаче, за съжаление, може да се окаже началото на кошмарен климатичен период, през който тепърва ще предстоят подобни апокалиптични събития, прогнозират учените.

Те предвиждат, че през следващите 40 години нашата планета ще бъде връхлетяна от бури, наводнения и суша.

Прогнозата е на сътрудници на ООН, работещи по проекта „Прогноза на времето в бъдеще“, съобщава The Guardian. Те разказват за глобалните изменения на климатичните условия, които човечеството може да очаква в следващите години.


Създадената в рамките на проекта серия от видеоклипове демонстрират катаклизмите, които ще се случват в различни краища на света. Един от късометражните филми е посветен на ужасяващо наводнение във Флорида. Видеото представя и чудовищна суша в Аризона, както и предстоящо наводнение в Маями Бийч, оставящо целия град под вода, в резултат на което ще загинат хиляди хора.

Метеоролозите смятат, че в тази част на САЩ през 2050 г. средната температура ще достигне 50 градуса.

В ООН не изключват тези кадри да станат реалност, ако човечеството не ограничи своето вредно влияние върху околната среда. Специалистите най-много се притесняват от парниковия ефект, който провокира глобално затопляне на нашата планета. Тези данни, поясняват експертите, потвърждават случващата се суша в Европа, където напоследък се наблюдават все повече засушавания.

инфо: actualno.com

Вижте още: 

УНИКАЛЕН ФЕНОМЕН – ОБЛАЦИ СЕ СПУСКАТ ДО ЗЕМЯТА

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

loading...

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.