Апокалипсис заплашва Северна Америка?

вулканВулканът Йелоустоун в едноименния парк в САЩ може всеки момент да се събуди, предполагат учените, съдейки по появилите се напоследък трусове.

Тегне ли апокалипсис над САЩ?  Мненията са противоречиви, но поведението на символа на Америка – бизоните красноречиво показва нещо. Какво е то, добро или зло учените тепърва ще го разгадават и поясняват.

Американските медии, провокирани от реакцията на животните са под напрежение и следят ставащото в парка Йелоустоун. Под него „спи” един от най-големите вулкани в света. За последен път той е изригнал преди 640 милиона години. Според спецовете магмата излиза над земята на всеки 600 000 години. Той има голям резервоар, където количеството на нагорещената вулканична смес е огромно и тя може да залее над 4000 квадрата площ.

Това значи, че на тази площ ще бъде унищожен целия съществуващ живот. Ако това се случи цяла Северна Америка може да се окаже под пепел от 16-17 сантиметра. Това изригване може да причини различни поразии и катаклизми в световен аспект, както и да погуби много живот, чертаят апокалиптични прогнози някои учени. Според други това няма как да се случи. Но поведението на панически препускащите бизони е обезпокоително. Тяхните реакции провокират различно становище при учените.


Според някои експерти бягството им от територията на парка вещае само трагедия и катаклизми. Според директора на парка това е просто една поредна миграция на животните, които преминават всяка година по този маршрут, за да си търсят храна. Но явно този факт не е толкова безобиден. Защото след последното препускани на бизонско стадо е имало трус в парка 4.8 по скалата на Рихтер. Което е било доста мощно за последните тридесет години. Учените казват, че там от началото на годината са станали над шейсет земетресения с различна интензивност.

Общо за година бройката им варира от хиляда до три хиляди разлюлявания на земната кора.

При подобно паническо бягство от сушата към вътрешността през 2004 година на бизонските стада е последвало разрушително цунами на бреговете на югоизточното крайбрежие на Азия. Опустошителната природна стихия отнема живота на триста хиляди човека.

Вижте още: 

Бизони панически бягат от Йелоустоун

инфо: http://www.epochtimes-bg.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

6 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
  2. - 10 години ago
  3. Анонимен 10 години ago
  4. Анонимен 10 години ago
  5. Георги Петров 8 години ago
    • Анонимен 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.