Призрачен град се продава за 1.9 милиона! Никой не го иска

5

Град Джонсънвил се намира в щата Кентъки. Той се продава за сумата от 1.9 милиона долара, но никой не го иска.

Джонсънвил е разположен на 62 акра край река Кънектикът. Градчето е изоставено преди почти 20 години. Въпреки че на територията му има зелени пасища, стари сгради и имение, никой не го иска. Причината е поверието, че градът се обитава от призрака на основателя на града – господин Емъри Джонсън.

6

Основите на Джонсънвил са поставени през 1802-ра година. Градът бързо се превръща в индустриален център за производство на канап. Населението се увеличава главоломно, докато през 1972-ра година светкавица удря местната мелница. Съоръжението изгаря. Това слага началото на края на града.

Днес Шери Милки е агентът по недвижими имоти, който се занимава с продажбата на мястото. Той разказва как през 60-те години на миналия век градчето е закупено от състоятелния Реймънд Шмит. Той строи сгради по крайбрежието, сред които магазин за играчки, църква и училище. Днес всички те са празни и гледат към близкото езеро. Интересното е, че мъжът не пуска външни лица в сградите си, но ги дава под наем за сватби.

7

Също толкова изненадващо, както покупката, Шмит решава да се отърве от мястото. През 1994-та година той слага табела Продава се и иска 3.5 милиона за града. През 2001-ва година хотелска верига иска да купи града и да го превърне в място за пенсионери. Собственикът обаче имал много други проекти и забравил за предложението, макар да му било повтаряно неколкократно. Така градът остава празен вече 16 години.

Днес в необитаемия град идват само пазач и охранител, наети да го пазят от ловци на духове и градски изследователи. Постоянни обитатели няма.

8

Експерти са категорични, че мястото определено има потенциал. Освен като туристическа атракция и място за сватби то може да се превърне в слънчева или вятърна ферма. Стига някой да го купи. Причината за липсата на желание се свързва с многото измислени истории с духове. Според мнозина обаче именно призраците са изгонили обитателите на града и той трябва да потъне в забвение.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.