Свръхестествени сили обитават погребалния комплекс „Глухите камъни“ в Родопите

Скалният погребален комплекс „Глухите камъни” в Източните Родопи се превърна в едно от най-страшните места за туристите, разказват хора, посетили го наскоро.

Привечер там се чували призрачни гласове, които шепнели и дори викали по име посетителите.

„Непрекъснато чувах женски глас, който повтаряше: „Петър, Петър!”. Реших, че някой си прави шега, но се оказа, че и спътниците ми чуват имената си,” сподели разтревоженият пловдивчанин Петър Иванчев. Споменатият призрачен комплекс е изграден преди няколко хилядолетия  от траките. В скалите още личат  трапецовидните ниши, в които са били положени починалите ни предци. 


„В камъните са издълбани и 33 стъпала, които водят към гробница. Искахме да видим и нея, но щом понечихме да се качим по стълбата, гласовете станаха още по-ясни и по-силни.Уплашихме се и се върнахме. Едва тогава призраците спрахя да повтарят имената ни.”, разказа още Петър.

Екип археолози от БАН неотдавна откри на това място и християнски гроб на млада жена. Историците са убедени, че погребалният комплекс „Глухите камъни” се  е намирал в покрайнините на голям древен град, в който е кипял живот. Този град се е разпростирал от връх Света Марина, където е имало светилище на Бога Слънце, до коритото на река Арда.

 

инфо: http://pik.bg

Последвайте ни във Facebook

5 коментара
  1. Анонимен 8 години ago
  2. Анонимен 8 години ago
  3. Анонимен 8 години ago
  4. Анонимен 8 години ago
  5. Анонимен 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.