Свръхестествени сили обитават погребалния комплекс „Глухите камъни“ в Родопите

Скалният погребален комплекс „Глухите камъни” в Източните Родопи се превърна в едно от най-страшните места за туристите, разказват хора, посетили го наскоро.

Привечер там се чували призрачни гласове, които шепнели и дори викали по име посетителите.

„Непрекъснато чувах женски глас, който повтаряше: „Петър, Петър!”. Реших, че някой си прави шега, но се оказа, че и спътниците ми чуват имената си,” сподели разтревоженият пловдивчанин Петър Иванчев. Споменатият призрачен комплекс е изграден преди няколко хилядолетия  от траките. В скалите още личат  трапецовидните ниши, в които са били положени починалите ни предци. 


„В камъните са издълбани и 33 стъпала, които водят към гробница. Искахме да видим и нея, но щом понечихме да се качим по стълбата, гласовете станаха още по-ясни и по-силни.Уплашихме се и се върнахме. Едва тогава призраците спрахя да повтарят имената ни.”, разказа още Петър.

Екип археолози от БАН неотдавна откри на това място и християнски гроб на млада жена. Историците са убедени, че погребалният комплекс „Глухите камъни” се  е намирал в покрайнините на голям древен град, в който е кипял живот. Този град се е разпростирал от връх Света Марина, където е имало светилище на Бога Слънце, до коритото на река Арда.

 

инфо: http://pik.bg

Последвайте ни във Facebook

5 коментара
  1. Анонимен 11 години ago
  2. Анонимен 11 години ago
  3. Анонимен 11 години ago
  4. Анонимен 10 години ago
  5. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.