Притча за есента

есен

В една гъста, тъмна гора се заселила Есента. Всички Зверове и Птици, които живеели там, я попитали: „Защо се криеш така далече от хората?“

Есента им отвърнала: „През цялото време плача по избледняващата красота на отиващото си Лято. Моите сълзи са така горчиви и студени, че Земята се изпълва с тях и върху нея остават замръзнали локви, над които надвисват тежки облаци. Изчезват цветовете, светът наоколо става сив и унил. Денят на бърза да се събуди, опитва се все по-бързо и бързо да угасне.“

„Не може да оставим Хората без надежда да натрупат Опит!“ – в един глас извикали зверовете и Птиците, – „Всичко на този Свят и в живота на Хората има специално значение.

Пролетта – това е зараждането на живота и детските мечти за бъдещето.

Лятото – време за надежди и желания.

Есента – опитът, който помага да изберат правилното желание.

Зимата – мъдростта, с която леко и просто се заражда нова мечта.“

Есента не намерила как да възрази и се върнала при Хората, издухвайки с порива на вятъра и последните листа от дърветата.

Защото Хората имат нужда да получат Мъдрост, като трупат Опит, запазят Надеждата и вярват в Мечтите!

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Есенните дарове с магически свойства

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Какви стайни температури поддържат в различните страни през зимата

Кестените пазят от негативната енергия

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.