Проф. Филипов: Сталин знаеше, че извънземните ни наблюдават

филиповAмериканците купиха италианска апаратура за лов на летящи чинии, разкрива проф. Лъчезар Филипов

В нашата Вселена съществуват 10 000 извънземни цивилизации, които във всеки момент изпращат сигнали към земята. Това твърдят британски астрономи. До 2020-2025 г. човечеството ще осъществи контакт с братя по разум от Космоса, пък гръмнаха руски учени на последния форум на СЕТИ (Търсене на извънземен разум), който се проведе в Санкт Петербург в края на юни. На него Андрей Финкелщейн от Руската академия на науките заяви, че пришълците ще бъдат като нас, само ще се отличават по цвета на кожата.  И докато в целия свят сериозни учени – математици, астрономи и космолози с многомилионни бюджети, се готвят за контакта, у нас темата продължава да е табу. Единствено проф. Лъчезар Филипов от БАН на инат продължава да се занимава с нея, въпреки че това в крайна сметка му коства всички постове, които заемаше в родната академия на науките. С него разговаряме за извънземните, които прелетяха над Бояна с цяла флотилия, за устройството на нашата Вселена, както и за последните сензационни открития в търсенето на извънземен разум.

– Какво става, проф. Филипов, точно от Международния ден на НЛО на наша територия отново започнаха да прелитат летящи чинии?


– Активност в последно време се наблюдава не само у нас. Има някаква енергийна зона вероятно, която представлява интерес за тях. В Банкя, където имам вила, комшиите също споделят, че често наблюдават НЛО. Ето, аз имам куче, градина, често обхождам района, но не съм виждал. Иначе съществуването на НЛО отдавна е признато за официален факт. Американците тихомълком също признаха, че в Розуел на 2 юли 1947 г. е паднало нещо, което не е произведено на земята. Има много секретни документи, които излизат и от НАСА, свидетелстващи за прелитане на непознати апарати. Наскоро около орбиталната станция например са били засечени обекти, които не са могли да ги локализират като обикновен космически боклук.

– Все още виси въпросът защо се появяват все около нашите планини – Витоша или Стара планина?

– Мои съседи от Михайлово и Градоман казват, че често са забелязвали НЛО над военното поделение до радара, както и до антените, които навремето са били използвани за заглушаване на радиочестотите. Едно поделение е имало над Клисурския манастир, където също са били забелязвани странни светещи обекти. Може би високата електромагнитна активност на тези излъчватели, които поставяме все по билата на планините, ги привлича по някакъв начин. Но за да може да се стъпи по един нормален начин на коментиране, време е тази тематика да бъде узаконена сред научните среди у нас. Защото аз в момента съм като прокажен сред моите колеги. Не е чудно, че сектите и разни шарлатански организации са яхнали тази тематика. Докато официалната наука си премълчава или отхвърля без доводи тези явления, ние се връщаме в епохата на мощната религия.

– Как работят колегите ви зад граница?

– Симбиозата между учени и уфолози е страшно силна. Учените използват данните от уфолозите, които са навсякъде. Те са техните очи и уши, образно казано. Само в Италия членската уфологична маса е 2,5 млн. души. А те са важни, защото за разлика от другите обекти НЛО-тата нямат излъчване и поради тази причина не можете да свалите спектър, за да видите от какъв материал са направени летателните апарати. С други думи, трябва да се проектира нестандартна иновативна апаратура за засичане. Италианците ми показаха една машина, която може да прихваща тяло само по турболентнстта, създавана при движението през атмосферата. При това не е задължително да излъчва светлина, електромагнетизъм или шум. Сега същата тази апаратура, разработена за лов на НЛО, са я купили САЩ. В момента с нея се откриват подводници на същия принцип – локализират ги само по движението във водата, дори двигателят да не работи.

– Споменахте за активация на извънземно присъствие, на какво се базира заключението ви?

– Всяка седмица получавам циркуляр от Световната уфологична организация. Според информацията в него има бум на НЛО-та по целия свят както с нормалната дисковидна форма, така и с триъгълна, която се наблюдава в последно време. През Втората световна война често са били наблюдавани. През 1942 г. над Сталинград е имало появяване на НЛО. И така се стига до 1947 г., когато Сталин привиква ракетостроителя Корольов и му дава един талмуд със събраните до момента материали. Затваря го в един кабинет и след три дена е искал да му докладва какво мисли за това чудо. Корольов му отговорил, че това е реално техническо средство, но не е опасно за нас. На същото мнение са били и другите експерти. Сталин прибрал папките и от този момент руските Досиета Х са потулени от КГБ. Всичко това ми е разказвал моят преподавател в Русия акад. Яков Зелдович. Заедно с Корольов и Корчатов той е бил част от следвоенната комисия, която е трябвало да оцени докъде са стигнали немците в ракетната техника и в ядрените изследвания.

– Как ще коментирате, че около разрушителното цунами в Япония е наблюдавано и НЛО над АЕЦ „Фукушима“?

– Снимката от Фукушима е поредно доказателство, че Те наистина проявяват интерес към природните катаклизми, но защо – само можем да гадаем. Може би идват, за да оценят щетите. Защото когато човек е в гората, не може да придобие реална представа за размера й и колко е разрушена от пожар или сеч. В този смисъл погледът отгоре е много по-информативен, отколкото ако си вътре в системата. Така че ако те съществуват, в което аз съм 100% убеден, вероятно идват, за да оценят явленията или да наблюдават някакви вторични въздействия от катаклизмите.

– А какви са извънземните, които ни посещават?

– Моят приятел акад. Кардашов, който е сред водещите специалисти по космическа астрономия, е създател на т.нар. класификация на извънземния разум. Тя има три степени в зависимост от нивото на владеене на енергията. Първият тип космическа цивилизация е и най-ниският. Това са същества, овладели енергията на своята планета. (Ние сме все още далече от това еволюционно стъпало, защото не можем да контролираме природните процеси на Земята.) Вторият тип са тези, които са впрегнали звездата си – Слънцето, чрез т.нар. сферa на Дейсън. Този учен прави изчисления, че съществуват соларни цивилизации, които изграждат сфери-куполи около слънцата си, за да контролират енергообмена с тях. Такива звезди в програмата СЕТИ се търсят в инфрачервения спектър. Навремето още Циолковски е предположил съществуването на такава технология, която хем забавя разрушителните процеси от еволюцията на звездата, хем улавя нейната енергия и я канализира по някакъв начин. Според мен нас ни посещават именно цивилизации от този тип. И след тях на върха стои третият тип, който ако се появи сред нас, вероятно ще е близък до представата ни за боговете. Защото тези същества контролират енергията на своята галактика и свободно кръстосват цялата Вселена.

– Това за нас е все още фантастика, как става номерът?

Morkadis

– Според теорията на пространството с въртене се допускат много лесно пробиви през него. Акад. Яков Зелдович ми казваше така – „представи си една бутилка с газирана вода, в която след отварянето се появяват вътре хиляди мехурчета“. Ето това е станало при Големия взрив. Според бабълс теорията (теорията на балоните) всяко мехурче представлява една отделна вселена, но тя е изолирана от паралените чрез пространството и времето. Оказва се обаче, че може да се преминава от една вселена в друга чрез тунели, които се наричат червееви дупки. Но дали физиката и законите в другата вселена ще са като нашите тук, дали числото Пи 3,14 е толкова и там, вече никой не може да каже.

житен кръг– Наистина ли финансирането на програмата, търсеща извънземен разум СЕТИ, е спряна?

– Прекратиха само изграждането на 250-антенният колектор. В момента се строят два големи телескопа, единият е в Сибир, а другият – в Китай. В СЕТИ се използва един език, направен от холандци – Линкос. Това е космически език на базата на двуични кодове и символи. Той е самообучаващ, т.е. постепенно, който го чете, започва да го разбира. Като се започне от 1974 г. до момента обаче сме изпратили 22 съобщения без резултат. Очевидно трябва да сменим подхода. Аз предложих една друга идея. Изнесох два доклада как да използваме житните кръгове като метод на комуникация. Пиктограмите в посевите, въпреки че не са малко фалшификациите, са си реален факт. Житният стрък е пречупен на 15-20 см от земята и се образува едно коляно, издуване, но вътре има силно изменение на нано ниво. Веществото не е преварено, не е изпечено и житото продължава да си расте. Ние мислехме, че това е нещо на принципа на нашите микровълнови печки, но това значи, че тъканта трябва да е изгорена, а тя не е. В момента изграждаме една програма METI (Messaging to Extraterrestrial Intelligence). Идеята е да разберем как е построена информацията в житните кръгове и да излъчваме съобщения нагоре, използващи същата символика.

– Колко са центровете в света, занимаващи с разчитането на житната азбука?

– Има групи в Холандия, Италия, Франция, Канада, Англия и САЩ, които се занимават сериозно с криптологията й. В Русия около бившата космонавтка Марина Попович са се събрали доста сериозни математици. В момента аз съм предложен да оглавя един европейски проект, който се нарича „Житните кръгове – природа и информационен канал“. Мога да кажа, че в пиктограмите наистина има някакви подсказки, с които Те се опитват да ни обучават. Ако погледнете житните кръгове отпреди 30 години, ще видите как те постепенно се усложняват. Може би това, което ние се опитваме да направим с надграждащите се космически езици, го правят и Те.

– Какво се опитва да ни каже цивилизацията, която ги изпраща?

– Много от житните кръгове съдържат астрономическа и математическа информация. В повечето случаи тя носи послания, свързани с планетата ни, с нейната магнитосфера, да речем. Аз също съм убеден, че на флуктуации в магнитното поле на земята се дължи промяната в атмосферната циркулация, вулканичната и сеизмична активност, която наблюдаваме напоследък. Анализът показва още, че житните кръгове използват символиката, което всъщност е най-старият метод за комуникация. Навремето и йероглифите са били на този принцип, само че древните са рисували с тях предмети от бита. Очевидно тези, които искат да се свържат с нас, не са запознати с нашето битие и затова използват абстрактни фигури. С тях искат да ни помогнат. Защото ние с нашата технология и наука сме закопчани за една планета, която до 150-200 години ще изчерпа ресурсите си. И ние нямаме друг изход, освен да изчезнем.

– Какво е мястото на екстрасенсите при разчитането на „житното писмо“?

– Аз бях много предпазлив и скептичен към тях, но на конференцията в Сан Марино през април тази година колеги ми казват: „Вие не сте прави. Имаме няколко групи в Аржентина, Чили, Канада и САЩ, които чрез медитация разчитат посланията в посевите.“

Така че езотериците съвсем не са за пренебрегване. Защото и назад към историята, ако се обърнем, винаги когато ни е бил запушен научният канал, езотериката – тъй като не е обременена от научни догми, е правила подсказката. И еволюцията е тръгвала пак напред. На последният форум в Санкт Петербург в края на юни руските учени заявиха, че се готвят да осъществят контакт с извънземен разум до 20 г. За съжаление аз не намерих средства да отида. Бях лично поканен, а срещата бе организирана от сериозни институции като Международната астронавтическа федерация (на която аз съм единственият жив академик) и Руската академия на науките. Поканиха ме хората, поеха ми 400 евро такса – право на участие, само че аз се занимавам инкогнито с темата, а в БАН пари за такава тематика не дават. Та нали аз съм срам за поста зам.-директор (какъвто вече не съм по известни причини) и съм „срам за науката“. На България й трябват смели учени с отворена мисъл. Защото наука се прави със смелост и достойнство. Само така този малък, но талантлив народ може да се равнява с големите. Иначе, ако робувахме на догмите, още щяхме да мислим, че земята е плоска и Зевс пуска дъжда.

инфо: paper.standartnews.com

Вижте още: 

РАЗГОВОР С БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА ЦРУ ОТНОСНО ЗОНА 51 И ИЗВЪНЗЕМНИТЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.