Първият музей в Космоса ще е на Луната

луна

Луната е първото небесно тяло в Космоса, така старателно изученоот човеците. Ето защо не е чудно, че именно там ще се изгради първият музей в Космоса.

НАСА иска да запазим за поколенията следите от мисиите Аполо. С подкрепата на Белия дом учените искат да се създаде първия музей в Космоса. Ето защо той ще е на Луната, където успешно кацнаха 6 от мисиите Аполо.

На Луната днес вече има тонове оборудване и следи от първите хора, стъпили върху нея. От Белият дом се притесняват, че лунните мисии на други държави могат да унищожат тези места с научно и историческо значение.

На 16 юли 1969 г. ракетата Сатурн 5 потегли към естествения ни спътник. На борда бяха трима астронавти, двама от които – Армстронг и Олдрин, трябваше за първи път да стъпят на Луната и да извършат няколко научни експеримента. Три дни по-късно мисията, наречена Аполо 11, достигна своята цел. Спускаемият модул Ийгъл кацна успешно в Морето на спокойствието – един от районите на Луната, до който сега Белият дом не иска никой да се приближава.

Днес вече няколко държави, в това число Русия и Китай, искат да изпратят космонавти на Луната в следващите 5 до 10 години. Според американците, ако те кацнат близо до местата, посетени от мисиите Аполо, ще им нанесат непоправими щети. От тук възниква и идеята артефактите да бъдат защитени и консервирани за следващите поколения като гигантски музей в Космоса.

Бъдещите заселници и посетители на Луната ще имат привилегията да посетят тези места и да се запознаят с какви машини първите хора преди много, много време са кацали на Луната. За да подкрепи идеята си, в интернет НАСА представи впечатляваща виртуална разходка по Луната в ултрависока резолюция. На уникалните фотоси, направени от роботизиран апарат, за първи път толкова детайлно се виждат следите от мисиите Аполо и топографските особености на лунната повърхност.
Изграждането на музея на Луната най-вероятно ще започне през следващата година. Така то ще съвпадне с 50-годишния юбилей от първите стъпки на човека върху Луната.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Скритата колекция на Националния природонаучен музей във Вашингтон

Какво би станало ако Луната изчезне?

Дело на извънземни ли е тази постройка, запечатана на повърхността на Луната?!

Проф. Николай Овчаров: Планираме да създадем музей на суеверията

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.