Разберете дали притежавате най-важната черта на интелигентните хора

iq

Да знаете, че може да грешите, е фундаментално важна черта на характера, откри ново изследване. Хората, които са интелектуално смирени, са по-добри в това да оценяват доказателства и в това да следват принципи, след като те веднъж са установени, пише obekti.bg, позовавайки се на Psy Blog.

Или с други думи: на интелектуално смирените хора може да се разчита повече, защото са по-честни.

“Ако си помислим за политиците по върховете ще видим, че там е пълно с много хора, които са интелектуално арогантни за позициите, които заемат, независимо от коя страна на седалките в парламента се намират,” коментира Марк Лиъри, водещият автор на изследването.

“Но дори в личните отнишения, малките кавги, които имаме с нашите приятели, любовници и колеги са най-често за тривиални неща, където сме убедени, че нашата визия за света е правилната, а тяхната е погрешна.”

Изследването също така е открило, че няма разлика в интелектуалното смирение между хора с либерални възгледи и хора с консервативни.

Резултатите са оказали, че интелектуално смирените хора:

-е по-вероятно да не съдят другите
-са по-добри в оценяването на доказателства
-е по-малко вероятно да обърнат възгледите си на 180 градуса

“Да не се страхувате, че може да сбъркате, е наистина ценно и трябва да се поощрява в нашите общества.”

“Да не се страхувате, че може да сбъркате, е наистина ценно и трябва да се поощрява в нашите общества.”

“Ако всеки от нас беше повече интелектуално смирен всички ние щяхме да се разбираме по-добре и да се чувстваме по-малко фрустрирани от един друг,” коментира Лиъри.

Интелектуалното смирение е толкова важна за бизнеса, колкото и в политиката.

“Ако седите на среща на голяма маса и шефът има ниско интелектуално смирение той или тя няма да слуша предложенията на другите хора.”

“Ние знаем, че доброто ръководство изисква широта на перспективата и взимането предвид на колкото се може повече перспективи.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.