Разкриха най-старата загадка във военната история на Австралия 

3

Най-старата загадка във военната история на Австралия бе решена с откриването на останките на първата ѝ подводница, изчезнала преди 103 години през Първата световна война край бреговете на Папуа-Нова Гвинея, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

4

Подводницата АЕ1 изчезва на 14 септември 1914 г. близо до остров Нова Британия с екипаж от 35 души от Австралия, Нова Зеландия и Великобритания. Това е първата загуба на съюзническа подводница през войната. Причината за потъването ѝ остава неизвестна.

5

 

Австралийската министърка на отбрана Марис Пейн съобщи, че останките на подводницата са намерени на дълбочина над 300 м от 13-ата експедиция за издирването ѝ. Сега правителството се опитва да се свърже с потомците на загиналите на борда.

6

„След 103 години най-старата военноморска загадка на Австралия е разкрита“, заяви Пейн и изрази надежда, че находката ще помогне да се изяснят причините за потъването на подводницата.

инфо: dariknews.bg

Вижте още:

Извънземни амфибии дебнат в езерото Байкал

Древните загадки на подводния свят

„Титаник“ е потопен от подводница?

10 неразгадани мистерии около известни трагедии

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.