Ретрограден Марс – какво трябва да правим?

pixabay.com

До 13 ноември Марс е ретрограден и сигурно вече сте разбрали. Особено много емоциите ескалираха около 10 септември, когато „червената планета“ беше в стационарна фаза (моментът, в който планетата изглежда неподвижна).

Тази година Марс е ретрограден от 10 септември до 13 ноември. И сигурно сте усетили, че нещата не се получават от първия път.

Когато една планета е ретроградна, трябва да обърнем поглед повече към себе си, да си зададем верните въпроси спрямо любовта към нас самите и към околните, за комуникацията и различните теми, за които планетите говорят.

Нужни са определени периоди, в които съзнанието ни трябва да заработи на различни честоти, за да може да осмисли света. Това е момент, в който да разберем кои модели работят и какво трябва да се промени.

В определени периоди е нужно съзнанието ни да заработи на друга честота, за да може да осмислим света и нашето място в него, да разберем кои модели вече не работят и какво трябва да промени.

Какво трябва да знаем за ретроградния Марс?

Това е планетата, която винаги е проактивна, борбена и динамична. Марс е символ на бури, неразрешими комплекси и стаена агресия. Затова е възможно да сте усетили сътресения във всички тези области – в междуличностните отношения и в работен план. В този период е възможно да се сблъскате с всичко, което до момента сте пазили някъде в съзнанието си.

Какво да правите по време на ретрограден Марс?

В този период се опитвайте да изричате всичко, което заслужава да бъде казано на глас. Така ще можете да го преработите и на емоционално ниво.

Често състояния като депресия, потискане и апатия могат да възникнат, когато се чувстваме безсилни. Използвайте периода на ретроградния Марс, за да разберете какво движи този повтарящ се модел.

Марс е ретрограден в Овен, което увеличава влиянието на планетата върху темперамента ни. За да се справите с тези състояния, излизайте по-често навън и бъдете физически по-активни.

Астролозите смятат, че е възможно в този период да имате желание да водите битки. Но преди това фокусирайте се върху ролите в отношенията ви и разберете коя е доминиращата.

Марс има силно влияние и върху материалния свят. Именно това е планетата, която „движи прогреса“, стимулирайки хората да стартират нещо ново и да превърнат всичките си мечти в реалности. Марс ще ви даде тласъкът, от който се нуждаете, но е важно и вашето постоянство.

При ретроградност на планетата обаче е възможно да усетите липса на тази инициативност. Затова трябва да изберете по-внимателен и по-търпелив подход. Докато Марс е ретрограден, не е време за резки движения. Възможно е проактивността да не бъде разбрана правилно от околните, затова астролозите препоръчват да не започваме нови неща в този период.

Morkadis

Все пак сега е подходящото време да се върнете към нещо старо, което не сте довършили в миналото. Вероятно сега ще откриете правилния път за реализирането му. Ако все пак решите да се впуснете в ново приключение, опитайте се да видите „голямата картина“, за да не се изненадате от подводни камъни.

Ретроградният Марс ни кара да изпитваме силно желание да „поправим“ стари взаимоотношения или да влагаме прекалено много енергия във всичко. В този период има огромен риск да взимаме твърде емоционални решения. „Поправянето“ не е правилният подход в случая, а промяната.

Имайте предвид, че физическата умора може до голяма степен да бъде продиктувана и от емоционално или психическо напрежение. Затова си щадете силите, бъдете по-спокойни.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Библейски потоп е унищожил живота на Марс

Мисия с хора до Марс: техническа възможност има, но перспективите са далечни

Мистерията на марсианските свлачища

Може ли мъртъв астронавт да разпространи живот на Марс?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.