Само 3% от хората могат да отговорят на всеки от тези 3 въпроса

въпрос

Като деца обожавахме гатанките и си мислехме, че знаем отговора на всяка, но накрая се оказваше, че отново сме сбъркали. После идваха логическите задачи по метаметика и разбрахме какво е да стане трудно. Тези 3 задачки са много хитри и отговорите им не са такива, каквито си мислите. Ще се справите ли?

Кратко проучване доказва, че само 3% от хората могат да отговорят на тях – нестандартни са и не всички изискват логика, а и нещо повече. Убедете се сами.

1. Влизате в тъмна стая. В нея има газова печка, керосинова лампа и свещ. В джоба си имате кибрит с една-единствена клечка. Кое ще запалите първо?

2. Двама души вървят един към друг. И двамата си приличат изключително много. Кой от двамата ще поздрави другия пръв?

3. Имате 2 въжета. Когато ги запалите от единия край, и двете горят точно 1 час. Проблемът е, че през това време изгарят неравномерно. Как можете да измерите 45 минути използвайки само тези две въжета и запалка?Запишете отговорите си на едно листче и вижте правилните след картинката по-долу.

1. Кибритената клечка.

2. По-учтивият.

3. Трябва да запалите първото въже – едновременно и от двете страни. Така ще разберете колко са 30 минути.

Същевременно палите и второто въже от единия край. Когато първото изгори (минали са 30 минути), запалете второто от другия край, за да получите останалите 15 минути.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.