Светът след 30 години: Венеция ще потъне, питейна вода няма да има

pixabay.com

През 2022 г. Китай смята да изстреля своя собствена космическа станция. Същата година в Катар ще се проведе световното първенство по футбол, а Пекин ще посрещне зимните олимпийски игри.

Навярно на малцина ще им е интересно, но през 2023 г. могат да се ползват най-ранните авторски права на продукцията на Дисни.

През 2024 г. се планира изстрелването на ракетата „Спейс X“ на Илън Мъск до Марс. Това ще постави началото на колонизацията на Червената планета. През същата година най-вероятно Международната космическа станция ще стане негодна и спонсорирането й ще спре. Гигантският Магеланов телескоп ще започне да прави първите измервания през 2022 г., но през 2024 ще започне да функционира пълноценно. Той ще има разделителна способност 10 пъти по-голяма от телескопа „Хабъл“.

През 2025 г. ще свършат запасите от въглища на Великобритания.

През 2026 г. „Спейс X“ планира да изпрати хора на Марс. Освен това красивата църква „Саграда Фамилия“ най-накрая ще бъде достроена. Началото на строежа й е поставено през 1882 г. Тоест целият процес на изграждане на сградата до този момент ще е отнел 144 години.

През 2027 г. екипажът на „Спейс X“, който е изстрелян година по-рано, ще достигне до Марс. Това може да означава вероятност от контакт с извънземни същества.

През 2028 година Венеция може да стане негодна за живот. Това не означава, че градът напълно ще потъне под вода (ако това се случи, то ще е не по-рано от 2100 г.). Но съществуват опасения, че нивото на водата във Венецианската лагуна ще се повиши толкова, че къщите ще станат негодни за обитаване.

Година по-късно, през 2029-а, ще станем свидетели на достигането на сингуларност между компютрите и хората. Това според футуролозите ще означава безсмъртие.

източник: popantofi.com

Вижте още:

Как ще изглежда светът след 20 години: прогнозата на Мичио Каку

7 пъти, в които хората са били убедени, че светът ще свърши

Илон Мъск: Светът е компютърна симулация

Експерт: Ако светът се откаже от въглищата, глобалното затопляне ще спре

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.