Силата да кажеш „НЕ“: 4 стъпки за личностен успех

увереност

Да умеете да угаждате на другите не е лошо качество. Неприятно става, когато не умеете да отказвате. Има няколко начини да се справите с вредния навик, който сте развили.

1. Стоп!

Хората, които угаждат на другите, се чувстват зле, когато другите изглеждат нещастни. За да възпрете навика си, тренирайте се да казвате няколко думички: „Нека да проверя графика си и ще ти кажа допълнително“. Тази простичка фраза ви дава време, през което да премислите нещата.

2. Не позволявайте на вината да бъде ваш съдник

Запитайте се защо искате да кажете „да“ на своите роднини, колеги или пък приятели. Вината не винаги е лошо нещо. Тя често вреди, когато е основен мотиватор – води до преумора, прегаряне и нещастие.

3. Преборете се със страха

Ако страхът е вашият мотиватор, попитайте се колко реалистичен е той, казва проф. Сюзън Еделман. Кое е най-лошото нещо, което може да ви се случи, ако посветите време на себе си? Дали съпругът ви ще ви напусне, защото сте решили да ходите на карате вечерно време?

4. Започнете с малки стъпки

Ако не сте свикнали да искате това, което желаете, може да е плашещо в самото начало. Поработете върху толеранса си. Настройте аларма на телефона ви, която да ви подсказва, че е време да излезете на 15-минутна разходка. Кажете на съпругата си, че имате нужда от 30-минутна почивка през уикенда, за да медитирате.

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.