Загадката на Бермудския триъгълник

 Хипотезите и вярванията за мистичните събития в района са много

бГеографската зона между Флорида, Пуерто Рико и Бермудските острови е обвита в мистика вече над половин век. В този така наречен „Бермудски триъгълник“ с годините са изчезвали множество кораби и самолети, но ясна и аргументирана причина за това и до сега не е открита. Хипотезите и вярванията за тези събития обаче са много.

Останала технология от Атлантида. Още през 60-те години на миналия век близо до Бимими (област от Бахамите) е намерена под водата скална формация, която прилича на стена. Някои изследователи вярват, че тя е била част от изчезналата цивилизация. Тъй като според легендата Атлантида се е захранвала от кристали, много вероятно е те днес да причиняват аномалиите в района.


Портали към други измерения. Любителите на фантастични филми и романи вярват, че на Земята се намират портали към други измерения. Бермудският триъгълник напълно отговаря на условията да е точно такова място.

Извънземни. Уфолозите също имат своята версия. Според тях хората, самолетите и корабите изчезват безследно, защото са отвлечени от извънземни. Въпреки че няма научни доказателства за подобно твърдение, мистерията си остава.

Пирати. Малко популярна е версията, според която аномалиите в зоната всъщност са дело на атака от пирати. Не само в миналото, но дори днес морските похитители все още съществуват.

Геомагнитни полета. Част от изчезванията в района се свързват с проблем в навигацията. Според мнозина мястото се свързва магнитни аномалии и компасите тук не работят както трябва. Роб МакГрегър и Брус Гернън дори създават теорията за „електронната мъгла“, според която мощни електромагнитни бури от дълбините на Земята  си пробиват път през повърхността към атмосферата, причинявайки мъгла в района.

Гълфстрийм. Океанското течение прилича на гигантска река с 40-50 мили ширина и скорост достигаща 5.6 мили в час. То много лесно може да измести самолет или кораб от курса му, затова със сигурност не трябва да се подценява в търсенето на обяснение за страностите около Бермудския триъгълник.

инфо: http://www.way.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

8 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
  2. Анонимен 10 години ago
    • Анонимен 10 години ago
  3. Анонимен 10 години ago
  4. Анонимен 10 години ago
  5. Анонимен 10 години ago
  6. Анонимен 10 години ago
  7. El 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.