Загадката на Бермудския триъгълник

 Хипотезите и вярванията за мистичните събития в района са много

бГеографската зона между Флорида, Пуерто Рико и Бермудските острови е обвита в мистика вече над половин век. В този така наречен „Бермудски триъгълник“ с годините са изчезвали множество кораби и самолети, но ясна и аргументирана причина за това и до сега не е открита. Хипотезите и вярванията за тези събития обаче са много.

Останала технология от Атлантида. Още през 60-те години на миналия век близо до Бимими (област от Бахамите) е намерена под водата скална формация, която прилича на стена. Някои изследователи вярват, че тя е била част от изчезналата цивилизация. Тъй като според легендата Атлантида се е захранвала от кристали, много вероятно е те днес да причиняват аномалиите в района.


Портали към други измерения. Любителите на фантастични филми и романи вярват, че на Земята се намират портали към други измерения. Бермудският триъгълник напълно отговаря на условията да е точно такова място.

Извънземни. Уфолозите също имат своята версия. Според тях хората, самолетите и корабите изчезват безследно, защото са отвлечени от извънземни. Въпреки че няма научни доказателства за подобно твърдение, мистерията си остава.

Пирати. Малко популярна е версията, според която аномалиите в зоната всъщност са дело на атака от пирати. Не само в миналото, но дори днес морските похитители все още съществуват.

Геомагнитни полета. Част от изчезванията в района се свързват с проблем в навигацията. Според мнозина мястото се свързва магнитни аномалии и компасите тук не работят както трябва. Роб МакГрегър и Брус Гернън дори създават теорията за „електронната мъгла“, според която мощни електромагнитни бури от дълбините на Земята  си пробиват път през повърхността към атмосферата, причинявайки мъгла в района.

Гълфстрийм. Океанското течение прилича на гигантска река с 40-50 мили ширина и скорост достигаща 5.6 мили в час. То много лесно може да измести самолет или кораб от курса му, затова със сигурност не трябва да се подценява в търсенето на обяснение за страностите около Бермудския триъгълник.

инфо: http://www.way.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

8 коментара
  1. Анонимен 9 години ago
  2. Анонимен 9 години ago
    • Анонимен 9 години ago
  3. Анонимен 9 години ago
  4. Анонимен 9 години ago
  5. Анонимен 9 години ago
  6. Анонимен 9 години ago
  7. El 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.