Скръбната пирамида, която английската кралица крие в имението си

Снимка: pochivkablitz.bg

Голямата четиристранна структура е построена от гранит и е с размери 12,5 на 12,5 м в основата

Скрити сред дърветата на горите около замъка Балморал в Шотландия се намират 11 каменни могили, издигнати от британската кралица Виктория в чест на нейното семейство. Най-голямата от тях е впечатляваща пирамида, построена в памет на покойния съпруг на монарха.

Имението Балморал е закупено от принц Албърт през 1852 г. ксто подарък за съпругата му – кралица Виктория. Тъй като сградата, която първоначално се намирала в имота, не подхождала на кралското семейство, принцът построил по-голям замък на около 100 м от старата сграда. Той продължил да живее в нея докато вървял строежът на замъка.

След като той бил завършен през 1856 г., старата сграда била съборена. В нейна чест бил поставен камък точно там, където била предната врата, съобщава Amusing Planet.

Снимка: pochivkablitz.bg

Почитането на значими събития с поставяне на камъни станало навик за кралица Виктория. Тя издигнала купчина камъни, за да отбележи придобиването на имота от съпруга ѝ, и по една за всяко от деветте и деца с изкючение на принц Алфред, което си остава мистерия.

Каменните купчини били издигнати за спомен за техните сватби.

След смъртта на принц Албърт кралицата построила няколко паметника за него в имението, най-големият от които е пирамида на върха намалък хълм. Голямата четиристранна структура е построена от гранит и е с размери 12,5 на 12,5 м в основата.

Надписът на пирамидата гласи: „На обичната памет на Албърт – чудесния и добър принц-консорт. Издигната от неговата опечалена вдовица Виктория Р. 21 август, 1862“.

Снимка: pochivkablitz.bg

След смъртта на Албърт скърбящата Виктория започнала да прекарва все повече време в Балморал, до 4 месеца годишно през лятото и есента. В този период тя издигнала различни паметници и могили около имението. Когато верният ѝ слуга Джон Браун починал, тя издигнала могила и с неговото име, но трябвало да я разруши заради най-големия си син Едуард VII, който ненавиждал Браун.

Имението Балморал продължава да бъде резиденция на британското кралско семейство. То е лична собственост на кралицата и не е част от притежаваните от държавата кралски имоти.

Въпреки че имението е частна собственост, градината му е отворена за посещения през пролетта.

Снимка: pochivkablitz.bg

Morkadis

Дворецът е разположен близо до река Дий, а районът между селищата Бреймар и Балатър е известен като Кралския бряг на Дий (Royal Deeside). В този регион, реката се отличава с особена живописност, което способства за превръщането на тази част от долината в популярна зона за летен отдих.

Около реката са разположени градовете Балатър и Банхори, и селата Бреймар, и Абойн. Около устието е разположен Абърдийн, най-големият град в Североизточна Шотландия. Река Дий представлява също така и интерес за почитателите на спортния риболов.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Фосе Дион – неразгаданата смъртоносна загадка на Франция

Отровната градина и страшната легенда на замъка Алнуик

Красивата градина, спасила хиляди в Европа от Черната смърт

Ето къде е скрита гробницата на принцеса Даяна и защо тя бе ограбвана четири пъти (Снимки)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.