Смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание?

преражданеНай-големият спор между вярата и науката е за живота след смъртта. Докато първите приемат това за реално съществуващо, то много учени смятат, че да се вярва в живота след смъртта е безсмислено и абсолютно недоказуемо.

Въпреки това, дори в науката има сфера, която може да докаже наличието на задгробен живот. Това е квантовата физика. Спрямо теорията за биоцентризма смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание.

Науката смята, че животът е само и единствено взаимодействие на въглерода и определена смесица молекули. Вярата в смъртта е нищо повече от заученото предположение, че ще умрем. Това е така, тъй като в съзнанието си ние свързваме живота с тялото. А то неминуемо един ден умира.


Теорията на биоцентризма разбива досегашното разбиране, че Вселената създава животa и биологията. Това е точно обратното. Именно човешкото съзнание определя размера и формите в нея.

Начинът по който възприемаме света около нас е този, който ни е казан. Но това, което виждаме, не може да съществува без съзнание.

Гледайки тревата, ние я виждаме зелена. Това е, защото ни е казано, че този цвят е зелен. Клетките в мозъка обаче могат да бъдат така модифицирани, че да виждат тревата в червено или лилаво. Човешкото съзнание дава смисъл на света.

Времето и пространството не спазват стриктните ограничения, които нашето съзнание им налага. Те са единствено „инструменти“ на нашия ум. А щом живеем в свят без пространствени и времеви ограничения, то концепцията за безсмъртието звучи напълно реално.

Съществува и теория за съществуването на безкрайно много вселени с различни хора и ситуации, които съществуват паралелно. Така всичко, което би могло да се случи, се случва някъде другаде в тези светове. Това означава, че смъртта не би могла да съществува като цяло.

Доказано е, че материята и енергията могат да имат характеристики както на частици, така и на вълни. Поведението на частиците се променя въз основа на съзнанието и възприятието на човека.

Преди много години тази теория прокламира прочутият български духовен учител Петър Дънов. В основата на неговото учение е вярата в прераждането и живота след смъртта. Той е категоричен в мнението си, че човешката душа е безсмъртна, а духът – вечен.

инфо: http://sanovnik.bg/

Вижте още: 

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

ФИЗИК ТВЪРДИ, ЧЕ ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Neli 5 години ago
  2. Ная 4 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.