Физик твърди, че има доказателства за живот след смъртта

душаУчен твърди, че има доказателство за задгробния живот – и то е в квантовата физика. Професор Робърт Ланза от медицинската школа на университета „Уейк Форест“, САЩ, смята, че според теорията за биоцентризма смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание, съобщава „Дейли мейл“.

„Смятаме, че животът е само взаимодействие на въглерода и определена смесица молекули“, пише Ланза в сайта си (Robertlanzabiocentrism.com). Хората вярват в смъртта, защото „сме научени, че ще умрем, или по-точно – ние свързваме живота с тялото, а знаем, че един ден то ще умре“, продължава Ланза.

Неговата теория за биоцентризма обяснява, че смъртта може да не е толкова окончателна, колкото си мислим. Според нея животът и биологията са център на действителността и животът е този, който създава Вселената, а не обратно, пише още британското издание. Това означава, че човешкото съзнание определя формата и размера на обектите в нея.


Ланза дава за пример начина, по който възприемаме света около нас. Човек вижда небето синьо, защото му е казано, че този цвят е син. Клетките в мозъка обаче могат да бъдат така модифицирани, че да виждат небето в червено или зелено. „Това, което виждате, не би съществувало без съзнанието. Нашето съзнание придава смисъл на света“, обяснява ученият основната си идея. Според него именно съзнанието определя формата и обема на предметите във Вселената.

Ако се погледне от гледната точка на биоцентризма, това също така означава, че времето и пространството не спазват стриктните ограничения, които нашето съзнание им налага. По думите му времето и пространството са единствено „инструменти“ на нашия ум.

Щом това схващане бъде възприето за опорна точка, това означава, че смъртта и концепцията за безсмъртие съществуват в свят без пространствени и времеви ограничения. Ето защо теоретичните физици смятат, че има безкрайно много вселени с различни хора и ситуации, които съществуват паралелно.

Всичко, което би могло да се случи, се случва и някъде другаде в тези светове, така че това означава, че смъртта не би могла да съществува „в който и да е смисъл“, допълва още Ланза.

Вместо това специалистът посочва, че щом умрем, нашият живот се превръща в „многогодишно цвете, което отново разцъфтява във Вселената“. „Животът е приключение, което надхвърля нашия обикновен линеен начин на мислене“, категоричен е той.

За да подкрепи твърденията си, Робърт Ланза обяснява прочутия експеримент на Томас Янг за двата процепа. Учените наблюдават частица, която преминава през два процепа. Частицата се държи като „куршум“ и преминава през единия или другия процеп. Но ако тя бъде разглеждана като вълна, тогава става нещо различно – тя преминава и през двата процепа едновременно.

Това показва, че материята и енергията могат да имат характеристики както на частици, така и на вълни, и че поведението на частиците се променя въз основа на съзнанието и възприятието на човека. Ланза обяснява подобно теорията си в книгата „Биоцентризъм: Как животът и съзнанието са ключът към разбирането на истинската природа на Вселената“.

Далеч преди проф. Ланза прочутият Петър Дънов поставя в основата на учението си вярата в прераждането и живота след смъртта. Той е категоричен, че човешката душа е безсмъртна, а духът – вечен.

инфо: http://www.24chasa.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

9 коментара
  1. Milcho Petrov 10 години ago
    • glupak 9 години ago
  2. Анонимен 10 години ago
  3. Доби 10 години ago
  4. Анонимен 10 години ago
  5. az 9 години ago
  6. Невярваща 9 години ago
  7. me 8 години ago
  8. Анонимен 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.