Сноудън получава убежище в Швейцария, ако свидетелства срещу АНС

сноудънШвейцария е решила да не екстрадира бившия сътрудник на американската Агенция за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън в САЩ, ако свидетелства срещу шпионските действия на агенцията, пише швейцарска медия, предаде RT.

В документ, озаглавен „Какви правила да бъдат следвани, ако Едуард Сноудън пристигне в Швейцария и след това САЩ изпратят молба за екстрадиране“, главният прокурор на страната подчертава, че на Сноудън трябва да се гарантира убежище, ако пристигне в страната, за да свидетелства.


В него се допълва, че предложението е да се покани Сноудън като свидетел на парламентарно изслушване, насочено към разузнавателните практики на Агенцията за национална сигурност. Властите подчертават, че Швейцария няма да екстрадира американския гражданин, ако молбата е политически мотивирана.

Швейцарският адвокат на Сноудън разкри, че той е заинтересован да свидетелства.

инфо: http://www.cross.bg/

Вижте още: 

ОБРЪЩЕНИЕ НА СНОУДЪН: ЖИВЕЕМ В СВЯТ ПО-СТРАШЕН ОТ ОНЗИ НА ОРУЕЛ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.