Коледното обръщение на Сноудън: Живеем в свят по-страшен от онзи на Оруел

сноудън„Днешните деца израстват и живеят в един свят без абсолютно никакво лично пространство. Този свят е много по-страшен от онзи описан от Джордж Оруел.“ Това каза в интервю за британския телевизионен „Канал 4“ бившият служител на Агенцията за национална сигурност /АНС/ Едуард Сноудън, който намери убежище в Москва след ракритията си.

„Оруел предупреди за опасността от новите технологии, но действителността е много по-страшна от написаното в книгата му „1984“… Микрофони, видеокамери, телевизори, които ни следят и наблюдават, това са абсолютни играчки в сравнение с това, което ни се случва… Днес всеки един от нас в джоба си носи сензори, които следят всяка наша стъпка… Замислете се за миг какво означава това нещо за нашия личен живот“, предупреждава още Сноудън в своето „Коледно обръщение“ към света.

Според него след разкритията му светът е разбрал каква система за наблюдение и контрол са създали правителствата – за масово подслушване и следене, която им позволява да знаят какво прави обикновения човек във всеки един момент.

„Децата, които се раждат днес, няма да имат никаква представа какво означава да имаш поне един миг за себе си, мисъл, която няма да бъде заснета и анализирана. Това е един много сериозен проблем, защото личният живот е много важен. Той ни позволява да осъзнаем кои сме и какво искаме да постигнем в живота си“, подчертава Сноудън. Той пояснява, че заедно може да намерим по-добър баланс. И призовава:“Да спрем масовото подслушване и да обясним на властите, че ако искат да знаят как се чувстваме, винаги ще бъде по-евтино да ни питат директно, вместо да ни шпионират.“

инфо: http://www.blitz.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.