Странният живот на Франк Лентини – единственият трикрак човек в света

2

Неговият брат близнак не се дооформил в утробата на майка му и се оказал свързан с гръбначния му стълб.

Така на бял свят се появил Франческо – човек с три работещи крака с различна дължина, шестнадесет пръста на краката, както и два пълноценни полови органа.

Медиците отказали операция по разделянето на близнаците, опасявайки се за живота и здравето на Франческо: намесата в гръбначния стълб би могла да навреди и той да се окаже парализиран.

В семейството детето било дванадесетото поред, но родителите се отказали от момчето с необичайна външност. Затова Франческо известно време живял у леля си, която го отгледала. Но скоро го дала в интернат за деца инвалиди.

Дълго време момчето ненавиждало излишните си крайници, защото те го правели различен от останалите. Но в приюта имало много деца с отклонения, което изиграло своята роля и помогнало морално на Франческо – позволило му да погледне на тялото си по различен начин.

Когато Франческо Лентини пораснал, се научил да играе футбол, да кара велосипед и кънки, да скача, да тича. Момчето било доста симпатично и по умственото си развитие по нищо не се отличавало от връстниците си.

Когато бил на 8 години, той, както и много сицилийци по онова време, емигрирал в САЩ. Там си намерил работа в цирк и станал известен, Франческо показвал необичайни номера и зрителите изпадали във възторг от изпълненията му. Странностите на тялото на младежа с възрастта останали на втори план. Публиката виждала не уродлив човек на сцената, а много симпатичен младеж с чувство за хумор. Мнозина отбелязвали ума му, при това бил и отличен събеседник.

Скоро Франческо се оженил за Тереза Мюри, с която отгледали четири прекрасни и абсолютно здрави деца. На 30 години Лентини получил американско гражданство. Той се ползвал с огромно уважение сред колегите си, а приятелите му го наричали „крал“.

През целия си живот Франческо Лентини бил много популярен, продължавал да играе в цирка и да гастролира до самата си смърт. Починал на 22 септември 1966 г. в Джексънвил, щата Флорида, САЩ.

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Момчето омар, което бе убито от собственото си семейство

Човешки аномалии

19-годишната Джорджия Ранкинг, която изглежда като малко дете

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Особняците от цирка, които наистина са съществували

Запознайте се с истинския Шрек – Морис Тиле

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.