Тазгодишният месец март е сред най-горещите, регистрирани някога

Глобалните температури през март 2020 г. са сходни с мартенските в света през 2017 г. и 2019 г., оповести службата на ЕС по климатичните промени „Коперник“, цитирана от Франс прес. Това са най-високите температури през месец март след рекордните за същия месец през 2016 г.

Глобалните температури миналия месец бяха приблизително същите като мартенските в света през 2017 г. и 2019 г., т.е. става въпрос за втория и третия най-горещ месец март, се казва в комюнике на службата.

В Европа температурите бяха близки до тези през 2017 и 2019 г., но в района на Балтийско море и източната част на Стария континент бяха доста по-високи. Те бяха значително над средните стойности също в Русия и много райони в Азия, в източната и западната част на САЩ, в Мексико и Централна Америка, в южната част на Южна Америка и източната част на Австралия, предава БТА.

За сметка на това температурите бяха по-ниски в северната и западната част на Канада, в Гренландия, на норвежкия архипелаг Шпицберген и в източната част на Антарктида.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Към 2030 г. климатът на Земята ще е като този преди 3 милиона години

Климатичната война

Извънреднa климатична криза на Земята! 11 000 учени алармират за ужаса

Последен призив за спасяване на света от „климатична катастрофа“

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.