Тази жена е била затворник в собствения си дом цели 25 години

1

Франция може да е една от най-либералните страни в света, но извървява дълъг път, преди да получи подобна титла.

Една парижанска история от 19-и век може да покаже какво точно се случва, когато чувствата не отговарят на родителските намерения. През 1876 година, френският елит е в апогея си и погледът към по-слабите и далеч не толкова привилегированите е напълно забранен. Всяка грешка се наказвала доста свирепо, както ще разберете в следващите редове.

Бланш Мониер е била член на изключително заможно семейство и плановете за нея били огромни. Единственият проблем е, че дамата решила да се влюби в по-възрастен и разорен адвокат, който нямал дори и някакъв особен престиж в обществото. В резултат на това, Бланш била изпратена на заточение от собствените си родители и изчезнала завинаги от семейството и обществото, в което била позната.

2

Младата жена се изгубила от хоризонта цели 25 години, без никой дори да се поинтересува къде точно е отишла. През 1901 година е изпратено анонимно писмо до министъра на правосъдието, в което се съобщава, че мадам Мониер е затворена в малка стая, където гладува и живее в собствената си мръсотия през последните 25 години. Настоящият й адрес е родният й дом.

Полицията веднага започнала обиск. На един от горните етажи успели да открият врата с катинар, а щом я отворили, една от най-свирепите миризми се разнесъла из къщата. Жената буквално живеела в кочина, лежала на прояден стар матрак, а около нея били подредени различни купчинки с останки от храна, както и екстременти.

3

Бланш никога не се отказала от своя бъдещ съпруг и затова трябвало да изтърпи своето зловещо наказание. За съжаление не е успяла да го види, след като напуснала килията, защото същият починал през 1885-а година. Жената живее още 12 години и умира през 1913 година в санаториум. През 1901 година успява да види отново слънцето, да диша чист въздух и да говори нормално с хора. За 25 години е успяла да остане само кожа и кости.

инфо: men.hotnews.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.