Тайните на Мерилин Монро

монро

Мерилин Монро е набелязана от службите заради любовната си афера с Джон Ф. Кенеди, премахната е, защото е знаела държавни тайни или понеже е била бременна от президента. Според друга теория е отстранена, защото е била комунистка. Някои дори твърдят, че изобщо не умира през 1962 г., а живее под чужда самоличност до дълбока старост.

Клюките, конспирациите и интригите около звездата са повече, отколкото са ролите й в киното. Дори днес през 2016 г., когато се навършват 90 години от рождението на секссимвола, мистериите така и не са изяснени.

Една от най-големите тайни около Мерилин е самата й смърт. И истината е, че не само се повяват десетки конспиративни теории как и защо красавицата е убита, но и съществуват множество твърдения, че всичко, което се случва на 5 август 1962 г. е инсценировка и че актрисата съвсем не е умряла тогава. Още през 1983 г. Еxaminer излиза със заглавие “Монро е жива”. Според изданието актрисата е прекарала изминалите 21 години в психиатрична клиника, където е била насила затворена, за да не разкрива държавни тайни.

През 85-а пък фермер от Колорадо твърди, че в съседно имение тихо и необезпокоявана от никого живее самата Монро, вече брюнетка и скрита от света. Разкрития, че звездата е забелязана жива, се появяват и за Лос Анджелис, и за Ню Йорк, дори и за затънтени градчета в Аляска. Фенове признават, че са забелязали актрисата в таксита, молове, ресторанти, дори сред публиката на театрално представление. И тези слухове не стихват през годините и не се ограничават единствено до САЩ. Най-скорошното такова съобщение е от 2001 г., когато в руски сайт се появява информация, че вече 75-годишната Монро живее в швейцарската столица Берн, разбира се, под чужда самоличност. Според някои изследователи е възможно актрисата да е била принудена или сама да е пожелала да инсценира смъртта си и да се скрие от обществеността.

Но дори и да се приеме, че Монро наистина умира на 5 август 1962 г., въпросите съвсем не са по-малко. Как и защо е убита актрисата остава една от най-големите загадки и до днес. Официалното становище е самоубийство. Но конспирациите около кончината на актрисата са безброй. Всъщност твърденията, че блондинката е имала връзка с Джон Ф. Кенеди, са допуснати в медиите едва след смъртта на президента. Преди това единствено се носят слухове, но никой не смее да ги коментира. Но след като Кенеди е убит, скандалът избухва. Едни смятат, че актрисата не е искала реално да се самоубие, а само да сплаши Джон, който категорично е отказвал да се върже на шантажите й.

Според някои източници секссимволът неведнъж е заплашвала президента, че ако не се разведе и не я направи своя законна съпруга, ще сложи край на живота си. Някои смятат, че е трябвало просто да го стресне, но не е била спасена навреме или е объркала дозата на медикаментите. Според други съобщението не е за Джон, а за Робърт Кенеди. Някои биографи на актрисата лансират теорията, че нейната голяма любов не е президентът, а неговият брат. Според друга, още по-жестока теория и двамата братя са имали афера със секссимвола и заедно са поръчали убийството й, защото нейното желание да разкрие истината, е можело да им струва кариерата.

Конспиративните теории не спират дотук, съществуват и такива, че зад убийството на Монро стои ЦРУ или мафията, или дори че Мерилин е премахната, защото е знаела тайната за кацането на извънземни в САЩ. Но има и съвсем различни интерпретации – смята се, че актрисата наистина се самоубива, но дълбоката депресия, в която изпада, не е свързана нито с любовните й неуспехи, нито с проблеми в кариерата, а с невъзможността й да има деца.

Монро още като съвсем млада е диагностицирана с тежка ендометриоза и лекарите не й дават големи надежди за потомство. Докато е женена за Артър Милър, тя на няколко пъти постъпва в клиника уж за проблеми с дишането и изкривена носна преграда, но е странно, че лекуващият й лекар е гинеколог. Това дава поводи за слухове, че актрисата на няколко пъти има спонтанни аборти и така и не успява да дари Милър с наследник. Дори съществува съмнение, че няколко месеца преди да умре Монро отново забременява. Според теориите бащата е самият президент и точно това е причината Мерилин да бъде набързо убита. Други пък твърдят, че актрисата отново претърпява спонтанен аборт и изпада в тежка депресия, която я тласка към самоубийство.

инфо: 168chasa.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.