Теорията за белите дупки и още странни твърдения на учените

космос

Въпреки целия прогрес хората винаги са гледали с недоверие на учените. Смятали са ги за странни и в много случаи за луди. Разбира се това трае само до мига, в който хоратa видят, че учените са прави.

Винаги е имало странни научни теории. Някои са толкова необичайни, че обикновеният човешки мозък не може да ги проумее и ги отхвърля с лека ръка. Никой не си е представял и в най-смелите си мечти в миналото, че човек може да полети, да напусне Земята и дори да стъпи на Луната. Всичко това обаче вече е факт.

Представяме ви в следващата галерия няколко странни научни теории, които повечето приемат с присмех, но нищо чудно в близко или далечно бъдеще да бъдат поредните неща, които са част от ежедневието.

Теория на многото вселени

За разлика от теорията за Големия взрив, която твърди, че Вселената е създадена от сингулярност, ново твърдение смята, че началото на Всемира е дадено от сблъсък на две триизмерни вселени в пространството. Ако някога това твърдение се докаже, то би означавало, че нашата Вселена има най-малко един близнак някъде в пространството. Според тази теория разстоянието между отделните вселени е по-малко от диаметъра на атома.

Белите дупки

Според друга теория в Космоса съществуват бели дупки. Тя стъпва на твърдението, че в природата съществува в баланс. Така че, след като съществуват черни дупки, поглъщащи всичко, има и бели, които плюят всичко. Според учените, представили тази теория, и двата вида са пробиви в космическото пространство. Докато черните засмукват материя, белите представляват другия край на спиралата, които връщат материята отново в реалното пространство.

Матрицата е реална

Всички са гледали филма Матрицата. Оказва се, че създателите му са прочели теорията на корейски учени, според която хората живеят в компютърна програма. Изследователите смятат, че умните машини са тези, които стимулират нашето съзнание и създават това, което считаме за реалност.

Животът възникнал на бунище

Това, че една теория е странна, не означава, че не е и глупава. Такава според мнозина е така наречената Боклучива теория. Според нея произходът на живота на планетата може да се проследи милиарди години назад във времето, когато извънземни използвали Земята като депо за боклук. В част от органичните им отпадъци възникнал и съвременният живот.

Зоотеорията

Тази теория предполага, че извънземните съществуват, но никога няма да се покажат пред хората, за да не окажат влияние на човешкото развитие. Според зоотеорията ние сме като животните, които са наблюдавани в зоопарк. Според създателите ѝ извънземните ще ни се покажат едва когато достигнем определено ниво на развитие.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.