Тест: Разберете силните страни на характера си

тестПовечето хора неохотно говорят за силните страни на характера си, а някои дори не знаят кои са те. Силните страни са тези, които отличават един човек от друг. На пръв поглед изглежда, че хората, които си поставят високи изисквания, са постигнали много, а по-малко успешните си чертаят скромни цели.

Но проучвания сочат обратното – успешните хора си знаят възможностите и си вдигат летвата малко над своето ниво. По-малко успешните пък не познават възможностите си и си поставят нереално високи цели. Успешните строят кариерата си и личния си живот върху талантите, надареностите си и силните страни на характерите си, които разпознават и успяват да развият. А слабите си страни държат под контрол.

Предлагаме ви да определите силните страни на характера си и да изберете посока, в която да се движите напред.

Пред вас са 8 човечета, съставени от прости геометрични фигури: триъгълник, кръг и квадрат. Изберете рисунка, с която най-ярко се асоциирате и вижте отговорите за силните страни на характера ви.


ОТГОВОРИ:

Интерпретацията на теста е базирана на факта, че основните геометрични фигури, използвани в рисунките, се различават семантично. Триъгълникът минава за „агресивна и настъпателна“ фигура, свързва се с мъжкото начало. Кръгът е обтекаема фигура, съзвучна е със съчувствие, мекота, закръгленост, женственост. От елементите на квадрата е по-лесно да се изгради нещо, отколкото с другите фигури. Квадратът и правоъгълникът се асоциират с конструктивни фигури, „технически модул“.

1 тип – „ръководител“

Обикновено това са хора със склонност към ръководна и организаторска дейност. Ориентирани са към социално значими поведенчески норми. Могат да са добри разказвачи с високо речево развитие. Добре се адаптират в социалната сфера, успяват да удържат в приемливи граници стремежа си към доминиране. Помнете, че проявлението на тези качества зависи от нивото на психическо развитие. При високо ниво на развитие, индивидуалните черти са осъзнати и реализирани. При ниско ниво могат и да не се проявят в професионален аспект и да присъстват ситуативно, а в редки случаи да доведат до неадекватна реакция. Това е характерно за всички описани типове.

2 тип – „отговорен изпълнител“

Притежават много от чертите на „ръководителя“, но при вземането на решения присъстват колебания. Добри професионалисти, които си вършат работата както трябва. Отговорни и взискателни към себе си и другите. Високо ценят справедливостта и честността. Често страдат от соматични заболявания на нервна почва като следствие от пренапрежението, в което живеят.

3 тип – „тревожно-мнителен“

Има пъстра палитра от способности и надарености – от сръчни ръце до писателски талант. На тези хора им е тясно в рамките на една професия. Могат са сменят сегашната си с коренно противоположна. Понякога хобито им е втората професия. Физически не могат да понасят безпорядъка и мръсотията. Доста често конфликтите им с околните са на тази тема. Доста чувствителни са, лесно нараними. Съмняват се в себе си. Имат нужда от деликатно одобрение и ободряване.

4 тип – „учен“

Тези хора са малко абстрахирани от реалността. Притежават „концептуален ум“. Винаги имат своя собствена теория за нещата. Радват се на душевно равновесие и рационално обмислят поведението си. Много представители на този тип са в сферата на културата и изкуството – кино, цирк, театрална режисура, улични танци, анимация и други.

5 тип – „интуитивен“

Morkadis

Тези личности са изключително сензитивни и се изтощават доста бързо. По-леко се справят, когато редуват една дейност с друга. Избират професии, които дават широки възможности за развитие, отнасят се трепетно към иновациите във всички области. Алтруисти са, грижовни са към другите. Сръчковци с богато въображение – а това им дава възможност да се занимават с технически видове творчество. Обикновено спазват някакви техни си морални норми, притежават вътрешен самоконтрол. Остро реагират на посегателства, които по някакъв начин ограничават личната им свобода.

6 тип – „изобретател, конструктор, художник“

Тези са техничари. С богато въображение и пространствени виждания. Най-често избират за реализация сферите на техническото или интелектуалното творчество. Сред тях има много интроверти. Интуитивни са, живеят според собствените си морални норми. Не приемат никакви въздействия от страни. Емоционални, непредвидими и пристрастени към собствените си оригинални идеи.

7 тип – „емпатичен“

Болезнено състрадателни към проблемите на другите хора. Тежко преживяват кадри с жестокости от филми. Репортажи от трагични събития могат да ги изкарат от равновесие за дълго време. Те хабят твърде много от собствената си енергия, за да утешават, съпреживяват и съчувстват. По този начин стават уязвими на външни негативни влияния и понякога по съмнение се поставя реализацията на собствените им способности.

8 тип – „ниско чувствителен“

Обикновено не ги интересуват особено преживяванията на другите. Отнасят се доста невнимателно с тях, а понякога дори и грубо. Ако става дума за добър специалист, той винаги ще успее с натиск да наложи мнението си и да накара останалите да го приемат. Проявяват известна закоравялост, проявяваща се само при някои ситуации, когато по някаква причина човек се затваря в кръга на собствените си проблеми.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още: 

РАЗБЕРЕТЕ СКРИТИТЕ СТРАНИ НА ЛИЧНОСТТА СИ С ТОЗИ ТЕСТ НА ФРОЙД

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.