Трикове, които ще направят живота ви по-лесен

манипулацияКогато група хора се смеят, всеки инстинктивно гледа този, който му е най-симпатичен (или на този, с когото би искал да се сближи).

Когато ви се наложи да правите нещо отговорно или изискващо голяма степен на съсредоточеност, но това ви изнервя, вземете дъвка или хапвайте нещо. Това на подсъзнателно ниво се асоциира с усещането за безопасност, тъй като, когато се храним се чувстваме така сякаш нищо не ни заплашва.

Ако някой ни е ядосан, но ние запазваме спокойствие, вместо да реагираме гневно, много по-вероятно е другият да се засрами за поведението си.

Ако на зададен от нас въпрос човек отговаря частично, то не си струва да се повтори въпроса. Най-добре е мълчаливо да го погледнете в очите, така той ще разбере, че отговорът му не ви е удовлетворил и ще продължи да говори.

Изражението на лицето е не само следствие от чувствата, но и предизвиква самите чувства. Обратната връзка работи почти безотказно, така че, тези които искат да се почувстват щастливи трябва да се усмихват колкото се може по-често и широко!

В речта и писмата най-добре избягвайте фразите „аз мисля” или „струва ми се”. Това се подразбира от само себе си, но придават нюанс на неувереност.

Преди важна среща или интервю си представете, че с интервюиращия ви свързва старо приятелство. Почти винаги от самите нас зависи как да възприемем ситуацията, а нашето спокойствие и увереност могат да се предадат на събеседника ни.

Ако успеете да си наложите да се зарадвате, когато срещнете някого, дори да ви е тежко в този момент, при следващата ви среща той самият ще е щастлив да ви види.

инфо: curious.actualno.com

Вижте още: 

ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ТРИКОВЕ ЗА КОНЦЕНТРАЦИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
    • Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.