Психологически трикове за концентрация

мисълмисъл Ако искате да решите даден проблем, трябва да се научите как да се концентрирате върху него. Една от техниките това да стане качествено, е да мислите усилено на тихо усамотено място за обекта на проблема.

Размишлявайте за цвета му, формата, материала, от който е направен, за предназначението му.

Анализирайте тези факти и си спомнете цялата информация, която имате за проблема. Така постепенно можете да стигнете и до начина за разрешаването му. Мислено разговаряйте със себе си. Най-важно е да научите съзнанието си да генерира непрекъснат поток от мисли, свързани с обекта на концентриране.

Мисленето ви трябва да прилича на масло, което непрестанно тече с бавна скорост от бутилка с тясно гърло. Докато потокът от мисли за предмета на концентрирането не прекъсне, вие ще сте концентрирани единствено и само върху него.


Трябва да имате воля за размисли за обекта на концентрация. Продължавайте да мислите за него дори когато съзнанието ви отказва и се опитва да се фокусира върху други проблеми. Връщайте се отново и отново към това, което трябва да решите, за да го отхвърлите най-накрая.

Въображението също е важно – със затворени очи трябва да извикате в съзнанието си мисленият образ на обекта на концентрация.

В началото способността за мислена визуализация може да ви се види трудно достижима, но с времето ще свикнете.

След като завършите всички упражнения по концентрация, които не трябва да продължат повече от половин час, веднага престанете да мислите за обекта на концентрация.

Ще се учудите колко бързо ще решите проблема. Решението ще дойде до часове, без да мислите за това.

Вижте още: 

Вселената е формирана от нашите мисли и желания

инфо: http://sanovnik.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
    • Cocoa 10 години ago
      • Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.