Трите причини за заболяване според шаманите

шаман

Шаманите не са магьосници, те са истински мъже и жени, които могат да достигат състояние на по-високо съзнание и са способни да възприемат и комуникират по начини, невъзможни при нормални условия.

Посредством трудно обучение шаманите са способни да поведат високото съзнание, докато са отделени от физическото тяло и пътуват във вътрешния си свят, без да са засегнати от времето.

Шаманът прави много ясна разлика между лекарството на тялото и това на духа и ги вижда като допълващи се.

Ако човек се прибере със стрела в крака, не е моментът да се влиза в транс. Време е да се отстрани стрелата от раната, да се спре кървенето, да се предотврати инфекцията и да се подпомогне оздравяването.

Време е за лекарството на тялото и шаманските общности знаят много неща и по тази тема.

За да се справи със заболяването, традиционният шаман обръща голямо внимание на връзката между причина и следствие.

Знаем, че през живота физическото тяло преминава през няколко трансформации.

Тялото се разболява от вируси, има инциденти, имаме ожулвания, порязвания, рани и дори счупени кости понякога.

Понякога страдаме от сериозни наранявания или от някои сериозни вътрешни заболявания – рак, множествена склероза, сърдечни заболявания, хепатит – и, в крайна сметка, остаряваме, а физическото ни тяло се деформира и умира.

От шаманска гледна точка това са само следствия. За изтинското лечение не е достатъчно да се лекуват само следствията и да се подтискат симптомите с лекарства. Трябва да се обърне внимание на причините.

От гледна точка на шамана, има три класически причини за заболяване, които, без да е изненада, не са бактерии, микроби или вируси, а по-скоро вътрешни състояния.

1. Дисхармония

Първата причина е дисхармонията, която се случва, когато хората изгубят връзка, важна за тях в живота, или когато са лишени от чувството за принадлежност.

Например, дисхармония се появява, когато при възрастна двойка единият от тях умре.

Morkadis

Често се случва до година и половина другият да се разболее от нещо сериозно и да умре.

Дисхармонията намалява личната сила, което от своя страна ни прави уязвими към заболявания.

2. Страх

Втората причина е страх. Човек, който има хроничен страх, е омаломощен отвътре и е уязвим към заболяване, понеже страхът намалява работната способност на имунната система.

3. Изгубване на душата

И третата главна причина е изгубването на душата.

Ето нещо интересно. От шаманска гледна точка, изгубването на душата е най-сериозната диагноза и е причината за най-важните заболявания и преждевременна смърт.

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.