Триъгълникът Бенингтън – едно наистина мистериозно място

Въпреки че има много теории, включващи извънземни и неизвестен сериен убиец, можем да бъдем сигурни само за едно нещо – добра идея е изобщо да не се доближавате до това място. Източник: Luna Vandoorne / Shutterstock/ obekti.bg

Този триъгълник не е толкова популярен, колкото Бермудския, но въпреки това е не по-малко зловещ. Той се намира в югозападната част на Вермонт, САЩ. В периода 1945 – 1950 г. тук са изчезнали мистериозно петима души.

Мидъл Ривърс, на 75 години, който е водил група ловци на 12 ноември 1945 г. По време на връщането си той се отделил от групата и никой не го видял повече. Само една гилза била намерена.

Паула Уелдън била второкурсничка в колежа Бенингтън. Тя отишла на разходка в планината на 1 декември 1946 г. и никога не се завърнала.

Точно три години по-късно (на 1 декември 1949 г.), ветеранът от войната Джеймс Тетфорд пътувал с автобус към дома си в Бенингтън, прибирайки се от посещение при роднини. Свидетели го видели на автобусната спирка преди това, но когато автобусът пристигнал, Джеймс бил изчезнал безследно. Багажът му бил още в автобуса.

Осемгодишният Пол Джосеф изчезва безследно на 12 октомври 1950 г., докато майка му храни прасетата. Въпреки че е бил облечен с отличително червено яке, той никога не е намерен.

Последното изчезване се е случило на жена на име Фрийда Лангър. На 28 октомври 1950 г. тя се разхожда в планината заедно с братовчед си. Тя се подхлъзва и пада в малка река. След това жената решава да се върне, за да се преоблече, и ако сте внимавали досега, сами можете да предположите, че никой никога не я вижда отново.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Мистерията Белинташ – обикновена скала или източник на окултизъм?

Два наистина зловещи замъка и мистериите около тях

Мистериозните мумии от блатата Сфангум

10-те най-големи мистерии на Румъния

Три от най-мистериозните инцидента в Бермудския триъгълник

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.